Mersin Yöresine Ait Türküler |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mersin Yöresine Ait TürkülerMersin yöresine ait türküler At Üstüme Avuç Avuç Toprağı Göç göç oldu göç yaylaya dizildi Uyku geldi ala gözler süzüldü Üç gün oldu elim yardan özüldü At üstüme avuç avuç toprağı Doldur doldur nargileyi tezele Sarardı gül benzim döndü gazele Tut elimden indir beni mezere At üstüme avuç avuç toprağı Hey Erenler Pazarım Var Hey Erenler Pazarım Var Hal Ehline Hal Satarım Terazim Tartım Bulunmaz Doyumuna Bal Satarım Tezgah Üstü Söz Söylerim Sözümü Gülle Peylerim Aslı Sitemi Neylerim Ben Dikensiz Gül Satarım Erenler Bir Pazar Kurdum Hak Hak Dedim Döndüm Durdum Aşkın Mühürünü Vurdum Aşk Zarfına Pul Satarım Ben Sarrafım İnci Düzdüm Gevher Denizinde Yüzdüm Akıl Süzgecinden Süzdüm Cevri Akıl Kul Satarım Bugün Ayın Ondördü Bugün ayın ondördü Kız saçını kim ördü Ördüyse yarim ördü İsbat getir kim ördü May mana matlı kızlar tatlı Fır leyli fırfır leyli Peştemalı püsküllü O püskülü ben taktım Konukomşudan gizli vay Ay doğar aşmak ister Al yanak yaşmak ister Şu benim garip gönlüm Yare kavuşmak ister May mana matlı kızlar tatlı Fır leyli fırfır leyli Peştemalı püsküllü O püskülü ben taktım Konukomşudan gizli vay Çarşıda bana dura Sarardım dura dura Cahil ömrüm çürüdü Bağrıma vura vura May mana matlı kızlar tatlı Fır leyli fırfır leyli Peştemalı püsküllü O püskülü ben taktım Konukomşudan gizli vay |
|