Susmalıyım Diyordum |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Susmalıyım DiyordumKırmızı olmalıydı koyu kırmızı her zaman dikkat çekmeli göz alıcı olmalıydı heyecan duyacaksın bana baktığında o gizemli çiçek gibi doğan her yeni güneşin ardından yine aynı renginle açmalısın bana bende sari saçlarımla her güzel gecenin sonrasında eriteceğim seni dişiliğin doruğundayken lacivert denizlere açılasın gelecek boğulacaksın çünkü kullanacak kelime bulamayacaksın Ve denizin o mavi rengi dalgalar birbirleriyle sevişir martılar şahitlik eder yeryüzüne düşen her damla onların aşkının bir simgesi kelepçesidir Ama bu başka birşey olmalıydı böylesine derin bir haz veremezdi bedenler birbirlerine yoksa dalgalar sıkılırlardı gökyüzü ne renkse mavi parıltılarda o renkle simleniyordu bu bir bağlılıktı bu birbirini sevmeydi Susmalıyım diyordum susmalıyız bize dokunmamaları için belkide sadece yüreğimizle konuşmalı gözlerimizle duymalıyız Kelimelerin yetmediği yerde bedenimi sokmalıydım yaşamıma yaşamımın sebebine yetmeliydim ona Ezanlar haykırırken insanların kendilerince ahkam kesmeye çalıstıkları bu yeryüzünden meleklerin dokunuşuyla ayrılıp ibadete dalmalıyım çok derinlere ve ruhum bedenimden ayrılmalı bir müddet görmeli okyanuslardaki şiddetli fırtınaları ya da; afrika'nin kızgın kumlarını ya da; ılık rüzgarında kizkulesini izleyen eslerini Istanbul'un görmeli ki daha da olgunlaşsın bedenime sığmayacak olan ruhum sevmek lazımdı; tren yolculuğu misali; aşığına sarılıp seyir halinde dünyayı; en çılgınından en mantıklısından en tutkulusundan en masumundan bazen de yalanından yaşamalıydı ve hızlısından Hayat lazımdı bana sevimli sevimsiz bir sürü yaşanmışlıklar onlarıda tanımalıyım tanımaliyim ki hiçbirşey yabancı gelmesin ve ruhum tekrar döndüğünde gözlerini iyi açmalıyüreğini sıkı kapamalıydı sadece istediğini yapmalıydı |
|