Memleketimi Seviyorum! |
10-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Memleketimi Seviyorum!Memleketimi seviyorum: Çınarlarında kolan vurdum, hapishanelerinde yattım Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı memleketimin şarkıları ve tutunu gibi Memleketim: Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya, kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendimden bile gizleyerek sarkık bitikleri altından gülen halkımın eseridir Memleketim Memleketim ne kadar geniş: dolaşmakla bitmez tükenmez gibi geliyor insana Edirne, İzmir, Ulukışla, Makas, Trabzon, Erzurum Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum ve güneye pamuk işleyenlere gitmek için Toroslardan bir kere olsun geçemedim diye utanıyorum Memleketim: develer, tren, Fora arabaları ve hasta eşekler, kavak, söğüt ve kırmızı toprak Memleketim Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven alabalık ve onun yarım kiloluğu pulsuz gümüş derisinde kızıltılarla Bolu'nun Abana golünde yüzer Memleketim: Ankara ovasında keçiler: kumral, ipekli, uzun kürklerin parıldaması Yağlı, ağır fındığı Giresun'un Al yanakları mis gibi kokan Amasya Elması, zeytin, incir, kavun ve renk salkım salkım üzümler ve sonra kara saban ve sonra kara sığır: ve sonra: ileri, güzel, iyi her şeyi hayran bir çocuk sevinci ile kabule hazır çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım yari aç, yari tok yari esir Nazım Hikmet RAN |
|