Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
saf

Saf Su

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saf Su

Saf Su

Saf su, Laboratuvarlarda kullanılan su; organik ve inorganik maddelerden arındırılmış damıtık (distile)

Hemen her çözelti ve çalışma damıtık su ile yapılır Çeşme suyu kullanılmışsa bunu belirtmek gereklidir Pratikte en fazla bir defa damıtılmış su kullanılır Ancak özel durumlarda iki defa damıtılmış su ile çalışılmaktadır İkinci damıtma camdan yapılmış özel aygıtlar içinde yapılır

Damıtık su elde edildiğinde sterildir, ancak çok kere azotlu maddelerle bulaşık olabilir, hatta damıtma cihazının yapısından gelen eriyebilir tuzlar da içine karışabilir Tek damıtmanın yetersiz görüldüğü özel durumlarda iki kez damıtılmış su ile çalışılmaktadır İkinci damıtmadan önce suya kalsium permanganat eklemek organik artıkların uzaklaştırılmasını sağlarSaf su iletkendir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com