Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
feymani

Feymani

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Feymani

Feymani ( 1942)
şair, halk ozanı

Aşık Feymani

1942 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin Azaplı köyünde doğdu Asıl adı Osman Taşkaya'dır Babası Mehmet Bey, Van'ın Gevaş İlçesi'nin Avşar köyünden Hallac aşiretinden, annesi Hüsne Hanım ise Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nin Avşar Potuklu köyünden ve Avşar aşiretindendir Babası Van'dan 1914 yılında Kadirli'ye göç etti İlkokul mezunu

Aşık Feymani, 1966 yılında başlatılan Türkiye Aşıklar Bayramı'na 1968'den itibaren katılmaya başladı Şiir ve atışma dalında büyük başarı gösterdi Çeşitli ödüller kazandı Daha sonra yurt genelinde yapılan aşıklar şölenlerine de katıldı Şiirlerinde tasavvufi deyişlere geniş yer verir Çukurovalı aşıklar arasında büyük saygınlığı vardır

Şiirlerinde Feymani'nin yanı sıra “Çoban Osman, Osman, Çoban” mahlaslarını da kullanmıştır Günümüzde Karacaoğlan geleneğinin en usta temsilcisidir Yurtdışında, Türk Cumhuriyetleri’nde ve bir çok Avrupa ülkelerinde konserler vermiştir Hakkında doktora ve bitirme tezleri çalışmaları yapılmıştır

Aşık Feymani adına Osmaniye’de her yıl şenlikler yapılmaktadır 1997 yılında düzenlenmeye başlayan şenlik, halen devam ediyor

Feymani Şenlikleri'ni OFAD düzenliyor Yayınlanmış çok sayıda eseri olan Âşık Feymani'nin birçok türküsü TRT repertuarına alınmıştır Evli ve dört çocuk babasıdır

Aşık Feymani, aşıklığı hakkında şunları söyler: "Küçük yaşta mecazi dediğimiz aşka tutuldum Bu aşk 15 yaşıma kadar devam etti Çoban Osman mahlasıyla şiir yazar, türkü söylerdim 1964'ün sonbaharında, 1965'in ilkbahar ve yaz aylarında birkaç kez rüyamda nurani yüzlü bir zatı görmüştüm Bana hep 'Feymani' diye seslenmişti Bu yüzden bu adı mahlas olarak aldım 1972 yılında evlendim Üçü oğlan, biri kız olmak üzere dört çocuğum oldu Halen Azaplı köyü'nde oturuyorum''

GEL

Ahu Gözlüm Tut Elimden,
Vazgeçmeden Emelimden
Aşkın Beni Temelinden,
Yıkmadan Gel, Yakmadan Gel

Feymani’yim, Kaçma Benden,
Usanmadı Gönül Senden
Ecel Tatlı Canı Tenden,
Çekmeden Gel Çıkmadan Gel

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com