Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadass, kimdir, pal, yarden

Hadass Pal Yarden Kimdir?

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hadass Pal Yarden Kimdir?

Hadass Pal-Yarden, Etnomüzikoloji doktorasını sürdürmekte olan, İsrailli bir Ladino (judeo-Spanish) şarkıcısıdır Yüksek Lisans çalışmaları sırasında Kudüs'te Ladino Corpus Şarkısının Çağdaş icraları başlıklı bir tez yazdı, 2002 yılında İsrail'de Bar-Ilan Üniversitesi, Müzik Bölümü'nden mezun oldu

Hadass, İstanbul Teknik Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Ses Eğitimi Bölümü'nde iki yıl Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve makam dersleri aldı Ayrıca TRT müzisyenleri Reha ve Selma Sağbaş ile Türk müziği repertuarı konusunda çalıştı ve 29 Kasım 2001 tarihinde Mediterranean Dialogue (Akdeniz Diyaloğu) başlıklı etnik müzik atölye çalışmasının bir parçası olarak onlarla İsrail'de bir konsere katıldı (Yair Dalal, Ross Daly, Taisir Elias ve diğerleriyle birlikte), 2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nde (MIAM), doktora çalışmalarına başladı

Hadass, İsrail'de çeşitli performanslara katıldı ve çeşitli konserlerde Ladino şarkıcısı Ruth Yaakov'la ve Türk Ladino müziği şarkıcısı Berta Aguado'yla çalıştı Ayrıca Selanik, Türkiye ve İsrail'de konserler verdi ve önde gelen etnik müzik icracıları Yurdal Tokcan (ud) ve Göksel Baktagir (kanun) ile çalıştı Cihat Aşkın'ın çeşitli projelerinde yeraldı (bunlar arasında "Ege'nin Türküsü" albümündeki zeybek Ferahi (Kalan 2000) var) Yinon Muallem'in "Değişen Anlar" albümünde "Shir La'Yakinton" şarkısını seslendirdi (Beyza 2003) Son olarak MIAM için yapılan bir tanıtım albümü için Stelyo Berber ile "Kanario' şarkısının prodüktörlüğünü yaptı ve kaydetti

Solo konserleri arasında "Selanik'ten İzmir'e - Sefarad Şarkılar" (İstanbul, 2002-2003); "I tu en las Flores - Ladino araştırmacısı ve bestecisi Isaac Levi'ye Saygı" (Kudüs, 2003); "Vinyas i Kampos" — Aktör Vitali Ferrera ile (İsrail, 2002); "Ladino from Spanish Morocco" (İsrail Müzesi, 1999) bulunuyor

Yedi yıl Kudüs'te yaşayan, defalarca Selanik'e giderek burada alan kayıtları yapan, Izmirli kaynak kişiler Jozeppo Burgana ve Palomba Aroch'tan derinden etkilenen son üç yıldır da Istanbul'da yaşamakta olan Hadass, Ladino müziğine geleneksel Sefarad müziği merkezlerinde yaşadıkça daha da tutkuyla bağlandığını söylüyor

Albümleri

Yahudice ( 2003 )
01 - Landariko
02 - Küçük çiçeğim
03 - Afların Efendisi
04 - Hapiste
05 - Ulu Tanrı
06 - Gel Nazlı Küçük
07 Anacığım Küdüs'e Gitmek İsterim
08 - Kral Davut Kederli
09 - Anne, Ben Görmemiştim - Dinginlik
10 - Beş Yıllık Aşk
11 - Kadifenin Şarkısı
12 - Ninni Ninni
13 - Günden Güne
14 - Açık Kalpli Dürüst Genç

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com