Yoksulluk Nedeniyle Adli Yardım Istemi Dilekçesi |
06-18-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Yoksulluk Nedeniyle Adli Yardım Istemi DilekçesiYoksulluk nedeniyle adli yardım istemi dilekçesi 10/5/2007 MAHKEMESİNE DAVACI : VEKİLİ : DAVALI : KONU : Yoksulluk Nedeniyle Adli Yardım İstemi AÇIKLAMALAR : 1-) Davalı …’nin, katta bulunan evinin balkonundaki çiçek saksıları yoldan geçmekte iken sırada üzerime düşerek yaralanmama sebep olmuştur 2-) Olay sırasında bayılarak yol üzerine düştüğümden yoldan geçen … plaka numaralı ticari taksi ayaklarımın üzerinden geçmek suretiyle felç olmama neden olmuştur 3-) Bu olaylar nedeniyle kaldırıldığım … Hastanesinde üç defa geçirdiğim ameliyat ve diğer tedavi masrafları için …TL ödedim Sahip olduğum ayakkabı imalathanesi hastanede kaldığım süre olan … ay boyunca kapalı kalmıştır Ayrıca, felç olmamdan dolayı eskisi gibi iş yapabilme kabiliyetim kalmamıştır 4-) Trafik kazası dolayısıyla …TL maddi, …TL manevi tazminat talebiyle dava açmak istiyorum Ancak, felç olmamdan ve son … aydır işyerimin kapalı kalmasından dolayı bu davaları açmam için gerekli olan harç ve giderleri ödemeye ve bir avukat tutmaya maddi durumum elverişli değildir 5-)Yargılama giderlerini karşılayamayacak durumda olduğuma ilişkin … Muhtarlığı’ndan da yoksulluk belgesi almış bulunmaktayım HUKUKİ NEDENLER : 1086 S K m 465 ve ilgili mevzuat HUKUKİ DELİLLER : … Hastanesi’nden almış olduğum raporlar ve hastaneye yapmış olduğum ödemelere ilişkin faturalar, muhtarlıktan alınan yoksullu belgesi, tanık beyanları ve diğer deliller SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, adli yardımdan yaralanmam için gereğinin yapılmasını Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim …/…/… Davacı Vekili Av