Nefis Bir Çay Demlemenin Sırrı |
05-12-2009 | #1 |
yesimciwciw
|
Nefis Bir Çay Demlemenin SırrıNEFİS BİR ÇAY DEMLEMENİN SIRRI Nefis bir çay mı içmek istiyorsunuz ama tadını bir türlü blamıyorsunuz Dert etmeyin, çay ustasından tarifi var ABD'de mastır yapan eşinin her telefon açışında "Çayı özledim" demesi Esra Öztiryaki'nin hayatını değiştirdi Yöneticiliği bırakan genç kadın, "Deml-i Keyf" isimli çay dükkânı açtı Sabah muhabiri Savaş Ay, çay uğruna yöneticiliği ve kareyirini geride bırakan Öztiryaki ile görüştü Savaş Ay, nefis bir çayın sırrını, nasıl çaycı olmaya karar verdiğini ve çayın ilginç hikayesini dinledi Esra, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi ve çok önemli bir şirkette üst düzey yönetici oldu Öğrenciyken tanışıp aşk yaşamaya başladığı Mutfak Kralı Tahsin Öztiryaki'nin oğlu Murat'la nişanlandı KOCASI ÇAY İÇMEYİ ÖZLEDİM DEYİNCE Geçen yıl Buzada'da evlendikten sonra eşi Murat Öztiryaki, mastırını tamamlamak üzere 2 aylığına gittiği Amerika'dan her telefon açışında "En çok annemin demlediği çayları özledim" diyordu Esra, "Demek benden daha çok çay içmeyi özledin" diyerek eşine bu sözlerden çok alındığını belli etti Sonra durumu kayınvalidesi Zübeyde hanıma anlattı Gelin ve kayınvalide dönüşünde genç adama ilginç bir sürpriz hazırladı Esra çalıştığı işi bıraktı ve "çaycı" olmaya karar verdi Kayınpederi Tahsin Öztiryaki'nin İstinye Park'taki Osmani adlı restoranının yanıbaşında "Deml-i Keyf" adlı bir çay dükkânı açtı