Türk Doktorlar Dünyaya Merhem....... |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Doktorlar Dünyaya Merhem.......500 Türk doktorun da içinde bulunduğu ‘Yeryüzü Doktorları’ dünyanın dört bir yanına yardıma koşuyor Son olarak Filistin’den yükselen feryada kulak veren gönüllü doktorlar, bugün Gazze’ye hareket ediyor ÜYELERİNİN hepsi Müslüman olan ‘Yeryüzü Doktorları’na bağlı Türk doktorlar, dünyanın dört bir tarafında görev yapıyor Beyin cerrahı, ortopedist ve genel cerrahtan oluşan 5 kişilik bir cerrahi görev ekibi de bugün Gazze’ye gidiyor Müslüman doktorların İngiltere’de resmi hayır kurumu olarak 2000 yılında kurdukları ‘Yeryüzü Doktorları’ örgütünde üst düzey yöneticilik görevini üstlenen doktorların yüzde 20’si Türklerden oluşuyor İngiltere’de yaşayan Türk Doktor Kani Torun önderliğinde Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü gibi faaliyetlerini sürdüren ‘Yeryüzü Doktorları’nda, gönüllük esasıyla100 doktor görev yapıyor Oluşumun Türkiye ayağında ise, 500 kadar gönüllü doktor çalışıyor 20 ÜLKEDE FAALİYETLERİ VAR ‘YERYÜZÜ Doktorları’ Türkiye Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Haydarpaşa Numune Eğitim Hastanesi 2 Üroloji Kliniği Şefi Prof Dr M İhsan Karaman, ‘4 kıtada 20 ülkede tıbbi ve insani yardım hizmeti gerçekleştiren ‘Yeryüzü Doktorları’, kurulduğu günden beri pek çok başarıya imza attı Son olarak beyin cerrahı, ortopedist ve genel cerrahtan oluşan 5 kişilik cerrahi görev ekibi çatışmalarda yaralanan ve Gazze’den dışarıya çıkamayan Filistinlileri ameliyat etmek için harekete geçti’ dedi Türkiye ofisinin de bu örgüt içinde önemli görevler üstlendiğini belirten Prof Dr Karaman, ‘En son Filistin’de sağlık altyapısının güçlendirilmesi için Gazze Hanyunus’ta Deniz Feneri ile ortaklaşa 600000 dolarlık bir ‘Travma Merkezi’ açtık Filistin’de yapılamayan ileri operasyonların yapılması için bölgeye cerrahi ekip gönderilmesi gibi pek çok çalışmaya imza attık’ diye konuştu ‘Siz de yardım edebilirsiniz’ Prof Dr Karaman, ‘Yeryüzü Doktorları’nın faaliyetlerini yapılan yardımlarla sürdürdüğünü söyledi PROF Dr M İhsan Karaman, gittikleri bölgelerde sivil toplum kuruluşları ile de ortak çalışmalar yaptıklarını anlattı, kalıcı sağlık çözümleri ürettiklerini belirtti Karaman, ‘Türkiye ve dünya ölçeğinde, insani ve tıbbi yardım hizmetlerinde kullanılan maddi destek, gönüllülerin nakdi ve ayni yardımlarıyla sağlanmaktadır’ dedi Yeryüzü Doktorları Örgütü’ne destek verebilmek için; Bank Asya (Asya Finans Kurumu) İstanbul Üsküdar Şubesi YTL: 58-689939-01 USD: 58-689939-02 EURO: 58-689939-03 Kuveyt Türk Katılım Bankası AŞ İstanbul (024) Üsküdar Şubesi YTL: 667249- 1 USD: 667249- 101 EURO: 667249- 106 Kuveyt Türk Katılım Bankası AŞ İstanbul Fatih Şubesi YTL: 667249-2 İş Bankası İstanbul Aksaray Şubesi YTL:1002-1224246 Posta Çeki Numarası: 5422075 Hiçbir ayrım yapmadan ‘YERYÜZÜ Doktorları’, ırk, din, dil, politik ayrım yapmadan ihtiyaç duyan bölgelere tıbbi yardım sağlıyorlar Türk’ün şefkatini dünyaya göstermenin onurunu yaşadıklarını anlatan Prof Dr Karaman, ‘Yeryüzü Doktorları olarak Inguşetya’da yardım kliniği işlettik ve psikolojik travma kursu düzenledik Üsküp’te bir klinik işlettik ve yerli doktorlara devrettik’ diye konuştu |
|