Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, hakkında, hazar, nedim

M Nedim Hazar Biyografisi - M Nedim Hazar Hakkında

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

M Nedim Hazar, (d 1966 Şanlıurfa) gazeteci, yazar, sinema eleştirmeni

İlk, orta, lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamladı 1986 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'ne girdi 1989 yılında Zaman Gazetesi’de çalışmaya başladı Sırasıyla muhabirlik, istihbarat şef yardımcılığı, gece haber şefliği, kültür sanat editörlüğü yaptı Araştırma servisini arkadaşlarıyla beraber kurdu Yazı dizileri ve kapsamlı dosyalar hazırladı Aksiyon Dergisi'nin kurucu kadrosunda yer aldı Kültür sanat editörlüğünü yaptı Haftalık sinema eleştirileri yazdı Sonra tekrar Zaman Gazetesi'nde TV servisini kurup, günlük TV eleştirileri yazmaya başladı Magazin servisini kurarak, ZAMAN 2 adıyla ilaveye magazin haberleri hazırladı Kum Saati başlığıyla sinema ve spor merkezli yazılar, pazartesi günleri Bol Apostroflu Aykırı notlar başlığıyla değişik bir türde denemeler yazdı

İlk adı Mahmut olup internette birçok sitede yanlışıkla Mehmet olarak geçmektedir M Nedim Hazar, Ferhat Barış takma (müstear) adı ile kitaplar yazmıştır:

Bizi Helak Eder misin Allahım!

Maskeli Balon & Medyatik Bir İnfazın Anatomisi

Açın Sesini Müziğin

Evli ve üç çocuk babası olan Hazar, halen Zaman Gazetesi'nde köşe yazıları ve Aksiyon Dergisi'nde sinema eleştirileri yazmaktadır

Eserleri

Leprom

Gölge Işığın Çocuğudur

Turuncu Hüznün Kokusu

Bir "Aşk"a Krallığım / Bir Şey Söyle İsador

Barbarları Beklerken

Açın sesini Müziğin

Bizi Helak Eder misin Allahım

Maskeli Balon

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com