Atatürk Konulu Şiirler 4 Kıtalık |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk Konulu Şiirler 4 KıtalıkAtatürk Şiirleri 4 Kıtalık Atatürk Şiirleri 4 Kıta GAZİ'YE TARİH Onu tarihe sorun, yoktur eminim bir eşi, O güneş yüzlü, güneş sözlü, güneşler güneş! Sözü halkın dilidir, gözleri hakkın ateşi, O güneş yüzlü, güneş sözlü, güneşler güneşi!! Yurdu sarmıştı karanlık, onu yırtıp atan O Soğuyan kanlara bir başka hararet katan O Kararan gözleri bir lâhzada aydınlatan O O güneş yüzlü, güneş sözlü, güneşler güneşi! İnkilâp ordusu nur ordusunun rehberidir, Milletin şehperidir, memleketin şehperidir, Onu beklerdi vatan bunca zamandan beridir, O güneş yüzlü, güneş sözlü, güneşler güneşi! Ayrılıp Çankaya'dan Hazreti Gazi geliyor, Saçının huzmesi zulmetleri ok ok deliyor, Şehre kalbindeki tarihi alıp yükseliyor: "Bu güneş yüzlü, güneş sözlü, güneşler güneşi!" Yusuf Ziya ORTAÇ 10 Kasım 1938 10 Kasım 1938 Saat dokuzdu İstanbul sabahı çok sessiz Üzgün ve çaresiz Dolma Bahçe Sarayı'nda Mustafa Kemal Atatürk yatıyorduş Aradan geçer geçmez beş dakika İstanbul başladı ağlamaya Atamızı kaybettiğimizi, Bütün dünya duydu Bu çok acı bir haberdi, Tüm insanlık ağladı Yurdumuzu kurtaran Atatürk Cumhuriyeti kurdu Ne yazık ki saat dokuzu beş geçe Hayata gözlerini yumdu Atatürk Ölmedi Yıl 1918 Düşmanlar Topraklarımızı Elimizden Alıyor Atatürk Buna İzin Vermedi Ordusuyla Savaşa Girdi Zaferlerle Geldik Bu Güne Atatürk ün Sayesinde Topraklarımız Simdi Bizim Elimizde Atatürk ün Sayesinde Yıl 1938 Atatürk Olum Döşeğinde O Artık Oluyordu Bizim Gözlerimiz Önünde Herkes Ağlıyordu O Gün Atatürk Öldü Diyordu Atatürk Ölmedi Kalbimizde Yasıyordu!!! MUSTAFA KEMAL'LER TÜKENMEZ Tükenir elbet gökte yıldız, denizde kum tükenir Bu vatan bu topraklar cömert Kutsal bir ateşim ki ben sönmez İnanın Mustafa Kemal'ler tükenmez Ben de etten kemiktendim elbet Ben de bir gün geçecektim elbet İki Mustafa Kemal var iyi bilin Ben işte o ikincisi sonsuzlukta Ruh gibi bir şey görünmez İnanın Mustafa Kemal'ler tükenmez Hep kardeşliğe bolluğa giden yolda Bilimin yapıcılığın aydınlığında Güzel düşünceler soyut fikirlerde ben Evrensel yepyeni buluşlarda Geriliği kovmuşum ben dönmez İnanın Mustafa Kemal'ler tükenmez Başın mı dertte beni hatırla Duy beni en sıkıldığın an Baştan sona herşeyiyle bu vatan Sakın ağlamasın Kasım'larda Fatih'ler Kanunî'ler ölmez İnanın Mustafa Kemal'ler tükenmez Halim YAGCIOGLU ATATÜRK Düşmanların elinden Bizi kurtaran sensin Bu toprağı yeniden Özenle kuran sensin Ünümüzü dünyaya Mertçe duyuran sensin Gündüz gün, gece aya Benzer kahraman sensin Adını büyük, küçük Anıyoruz her zaman, Adı büyük Atatürk Anlı şanlı kahraman Nabzımızda atansın Ey ! ölmeyen atamız Gönlümüzde yatansın Seni unutamayız Mehmet Necati ÖNGAY O BİR IŞIKTIR O bir ışıktır, Sönmedi, Sönmeyecek Türk gençliği İzinden, Dönmeyecek Kimse kesemez, İçimizdeki Büyük hızı… Bizler yaşadıkça Yaşatacağız, Ata'mızı Behlü ZEREN |
|