Askere Aile İçi Şiddete Karşı Eğitim |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Askere Aile İçi Şiddete Karşı EğitimTSK dan 'askere aile içi şiddete karşı eğitim Askere aile içi şiddete karşı eğitim Türk Silahlı Kuvvetleri, silah altına alınan erlere terhis olacakları güne kadar yaşamları boyunca gerekli olan konularda eğitim veriyor TSK erlere terhis olacakları güne kadar aile içi iletişim, ailede şiddetin önlenmesi, insan hakları, kişisel hak ve özgürlükler, demokrasi, yanı sıra üreme sağlığı ve aile planlaması eğitimi veriyor Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre erbaş ve erlere, hayatları boyunca gerekli olacağı değerlendirilen 9 ayrı konuda eğitim veriliyor Askerler Yurt sevgisi eğitimi kapsamında, insan haklarının önemi, uluslararası gelişimi, hak ve özgrüklükler, uluslararası insan hakları kuruluşları ve sözleşmeler hakkında bilgilendiriliyor Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik eğitim konusunun alt başlıklarında aile içi iletişim, ailede şiddetin önlenmesi, kadınlara uygulanan toplumsal baskılar, töre cinayetleri ve kadın erkek eşitliği konularında eğitim veriliyor Üreme sağlığı projesi kapsamında yürütülen eğitim faaliyetleri içerisinde aile planlaması yöntemleri, akraba evliliğinin sakıncaları ve zührevi hastalıklar ve bulaşma yolları konularında eğitim veriliyor AA |
|