Sözün Geri Vitesi |
02-21-2009 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Sözün Geri VitesiHadi bakalım, gülmeye hazır mısınız? Rivayet odur ki; Saatlerin geri alınacağını duyan Dursun, evdeki bütün saatleri toplayıp, Saatçi Temel’in dükkanına gitmiş -Ula Temal, biliy misun, saatler geri alinacakmuş! Onun içun, ben da bütün saatleri toplayup getirdum sana Çünkü hepsinu sendan almiştum, demiş! -Saatlerin geri alinacağunu ben da biliyrum, demiş Temel Lakin “bir saat geri alinacakmuş” bunu da biliyrum Sonra da, kendisini kandırmaya çalıştığını düşündüğü Dursun’un getirdiği saatlerin içinden “sadece bir tanesini” seçip geri almış ve diğerlerini bırakmış Bunu niye mi anlattım? Sözün geri vitesi olmadığını hatırlamak ve hatırlatmak için anlattım Çünkü söylenmiş sözü geri almak; Temel’in saati geri almasına benziyor; sakil, yamuk, acayip! Derler ya hani; Söylenmiş söz, atılmış oka benziyor Yayı kırsan da ok, dilini kessen de söz geri gelmiyor! Muammer Erkul