Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
faydalar, insana, matematiğin, sağladığı

Matematiğin İnsana Sağladığı Faydalar

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Matematiğin İnsana Sağladığı Faydalar

TurkeyArena

Matematik aklı ve fikirleri geliştirir(İbn Haldun)

Doğru hüküm vermeyi sağlar

Doğru akıl yürütmeyi öğretir

Eleştirici yollardan düşünme yeteneğini kazandırır

Müspet düşünce ilkesini benimsetir

Herhangi bir konuda değişik yollardan düşünebilmeyi öğretir

Başkalarının bir konuya, bir olaya bakışını kendi görüşleriyle karşılaştırarak en doğru olanı bulmayı yöneltir

İnsanı araştırmaya ve incelemeye yöneltir

Kimsenin görüşüne bağlı kalmadan bağımsız düşünebilme seviyesine ulaşır

Hayatınızın doğru yönlendirilmesini sağlar

Yeni düşüncelerin ortaya çıkmasına sebep olur

Sitemli ve mantıklı düşünmeyi öğretir Düzenli ve dikkatli olma, inceleme, araştırma ve eleştirme gibi alışkanlıkları kazandırır

Matematik öğrenimi aktif bir yönteme dayanmakla beraber çözüm örnekleriyle yo göstermek suretiyle öğrencinin düşünme tarzına değişik bir yön verir

İnsana geniş ufuklar açan matematik, benliğimize verdiği zenginliklerle bizi aktif bir insan yapar

Mevcut yaşantımızda ve güncel olaylarda sorunlara karşı pratik çözüm bulmada, doğru karar vermede, insan kişiliğine yaptığı etkilerle büyük yarar sağlar

Matematikte problemleri çözerken çok dikkatli olmak ve problemlerdeki gizli olan ilişkileri bulmak insana zevk ve heyecan verir Böylece insanda yeni şeyler bulma isteği doğar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com