Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akımının, temsilcileri, türkçülük

Türkçülük Akımının Temsilcileri

Eski 08-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

türkçülük akımının öncüleri, türkçülük akımının önde gelen temsilcileri, türkçülük akımının önemli isimleri, türkçülük akımının destekleyicileri, türkçülük akımı savunucuları

İlk Türkçü olarak kabul edilen, Mahmut Celalettin Paşa ( Kont Konstanty Polkozic Borzecki) bir Leh asilzadesidir Ahmet Vefik Paşa, bir Yahudi mühtedinin torunudur Şemseddin Sami (Fraşeri) Arnavut, Ömer Seyfettin Çerkes, Ziya Gökalp Kürt’tür Yusuf Akçura, Ahmet Ağaoğlu, Mehmet Emin Resulzade Rusya’da yetişmiş aydınlardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com