Gerçek AşK Ne Demek Sizce? |
11-11-2008 | #1 |
|
Gerçek AşK Ne Demek Sizce?evet arkadaşlar yorumları bekliyorum |
Cevap : Gerçek AşK Ne Demek Sizce? |
11-12-2008 | #2 |
Kim O
|
Cevap : Gerçek AşK Ne Demek Sizce?İki gönül bir olunca samanlık her zaman "seyran" olamıyor Çözülmeyi bekleyen problemler… Arada duvar gibi duran kişiler… Bazı nedenlerden dolayı sevenlerin duygularını frenlemesine neden oluyor "Aşk hayatında olgunluk nedir?" diye hiç düşündünüz mü? Eski yıllarda olsa, bu soruya farklı cevap verirdim Ama insan çeşitli kalp acıları yaşadıkça, çevresindeki arkadaşlarının, yakınlarının yaşadığı yanlış ilişkileri gördükçe bu sorunun cevabı değişiyor, yeniden şekilleniyor Arkadaşlar, belki bazılarınıza tuhaf gelecek ama inanın bana, aşk hayatında insan "aldatılarak" olgunlaşıyor Onunla üzül, bununla kırıl, Şununla kalbin acısın, Bununla için yansın, Gözyaşları oluk oluk aksın… Bu arada insan, "aldatılan" olduğu gibi, -zaman içinde- düşünmediği bir anda, "aldatan" konumuna da geçebiliyor İtiraz etmeyin şekerlerim Kabul etseniz de etmeseniz de iki kere iki "durum budur" Bizzat tarafımdan yaşanmış, yakın çevremde de tarafımdan gözlemlenmiştir (Okur okumaz "Haaayııırrr! Bu doğru değilll" gibi farklı düşünceleri olan okurlarımı tabii ki bunun dışında tutuyorum) İnsan o kadar çok şeyi sevebiliyor ki En başta annesini, babasını, kardeşlerini, çocuklarını, kocasını, akrabalarını, sevgilisini, arkadaşlarını, doğayı, ağaçları, çiçekleri, denizi, ormanları, evinde beslediği hayvanları, sokaktaki hayvanları… Şarkıları, aktrisleri, aktörleri… Şiirleri, filmleri, yazarları, romanları… Hatta… başkasının kadınını… başkasının erkeğini… Durun! Kızmayın hemen Bazen DOĞRULAR İnsanın canını acıtır Acıtır, çünkü DOĞRUDUR Doğrular bazen korkutur insanları Doğrular bazen insanların kafalarına dannkkkadanak iniverir!!! Doğrular bazen insanın içini acıtır, kalbini kırar, hatta deler de geçer İçi dışı bir olan, gördüğünü, hissettiğini pattt diye karşısındakine söyleyen "Doğrucu Davutlar", nedense pek sevilmezler Çünkü söyledikleri doğrudur Bu da doğrular söylenen kişiyi, gerçeklerle karşılaştırdığı için, kendini kötü hissettirir Onun için de pek sevilmezler Ve de "Doğru Söyleyenler" genelde hep "Dokuz Köyden Kovulurlar" Ama ne yapalım ki adı üstünde işte: "DOĞRU"… Nasıl ki doğru cevaplar insanları yarışmalarda, imtihanlarda kazandırır Doğru yolda gidiliğinde kolayca doğru adrese varılır Doğru seçilmiş makyaj, doğru saç rengi-modeli nasıl ki insanı daha genç daha güzel gösterir; aslında "acıtan doğrular" da insanlara gerçeği göstererek onların yeni bir yol bulmalarına, yeni ufuklara doğru yol almalarına neden olur ki, (inanın bana) bu da onların yararınadır İnsanlar birlikteliklerde, özellikle de evliliklerde bazen çok acele ediyorlar Aile baskısından kurtulmak için evlenenler… Karşı taraf zengin diye evlenenler… (Bu iki taraf için de geçerli) Karşısındaki kişi ünlü diye düşünüp reklâm için evlenenler… Tanınmış-zengin ailenin kızı-oğlu diye evlenenler… Aşık olduğunu sanıp evlenenler… Ailesi "Bununla evleneceksin" dediği için, boynunu büküp evlenenler… Bekâretini kaybettiği için mecburiyetten evlenenler… Evlenmeden önce hamile kaldığı için evlenenler… "Evlenme zamanım geldi" deyip karşılarına ilk çıkanla evlenenler… "Eyvah evde kalıyorum" diye panikleyip, Başkalarının onlar için bulduğu kişi ile evlenenler… Kısacası, "acele ile yapılan" evliliklerin çeşitli nedenleri bu şekilde uzayıp gider Yeryüzünde milyonlarca insan var başkalarıyla evli olan insanlara aşık olan… Aşk bu tutulamaz İsteseniz de tutamazsınız ki Sondan iki önceki kitabıma "Aşk Çiş Gibidir Gelince Tutamazsın" Adını vermiştim Katıldığım yüzlerce imza gününde genci-yaşlısı kitabımın adına çok güldüler ve "çok doğru" dediler Yan ibu adı kınayan olmadı Dünyaca ünlü beyin cerrahı dostum OrdProf Dr Gazi Yaşargil Kitabıma koyduğum adın ne kadar doğru olduğunu söyleyip, bu kitabımı başkalarına hediye etmiş, okuyun diye önermişti Ben burada aşka kalp kapılarımızı kapalı tutamayacağımızı anlatmak istemiştim Kısacası, aşk da çiş de tutulamaz Çişini yapamayanları hasta diye hastaneye kaldırılı, sonda takarlar Yapabilmek sağlık demektir Aşk da öyle… Aşık olamayanlar, aşkı tadamayanlar, aşka kalp kapılarını kapattıklarını iddia edenler yanılırlar! Çünkü aşk bir yaşta, bir vakitte bir delik bulup pattt diye giriverir kalplere… Zaten giremiyorsa, o kişi de bence duygu hastasıdır) Aşk denen şey öyle tuhaf ki İçine girdiği insanların gözünü kör ediyor İnsan hiçbir şey göremez oluyor aşık olduğu kimseden başka… Ama kahrolası aşk, tsunami dalgası gibi yükselip, kasırga gibi yerden yere vuruveriyor çarptığı insanları… (Kaç kez yaşadım bu harika felaketi) Ama iyi ki de yaşadım Tadını biliyorum hiç değilse O tatlı ile acı karışımı gibi olan tadını…) Tabii en güzeli aşk ile sevgiyi birleştirebilmek… Bunu hayatımda üç kez yaşadım İki evliliğimde ve "Uzun Adam"la yaşadığım yıllarda… Aşık olmak, sevmek, sevilmek… Ama tabii bu duyguları yaşamak başka, evlilik ise bambaşka… Belki bir yerlerde yanlış yapmıştık da bitmiştik… Ama yaşanmadan bilinmez ki… Onun için de, bu duyguları denemek, bu duyguları yaşamak gerekir Yaşamadan, denemeden İnsanların içinde hep bir "Acaba?" kalır Bu da yaşam boyunca onu için için huzursuz eder İnsan aldatılsa da, aldatsa da, bunu yaşamalıdır Zaten başkasına aşık olmak, başkasını sevmek aldatmaysa, inanın bana, bundan pek kaçış kurtuluş yoktur Açık açık uygulanamasa da, içten içe… gizli gizli yaşanır (En azından beyinlerde yaşanır) Kimbilir, yaşadığınız mahallede, iş yerinde bunu yaşayan ne çok insan var Türkiye'deki ve dünyadaki ünlüler arasında da var olan bir durum bu zaten İşte sevgili Neco… (meslektaşım-rol arkadaşım) 32 yıl sonra yeniden aşık oldu Kendinden hayli genç sevgilisi İdil'le birlikte, özellikle Neco'ya yöneltilen çirkin ithamlara kulaklarını kapattılar Neco aşkına-sevgisine sahip çıktı Boşandı Bir süre sonra İdil'le evlendi Birkaç ay sonra, Neco üçüncü kez, bu defa sevdiği yeni kadından baba olacak Kocasından boşanmış, çok güzel, çocuklu bir kadın arkadaşım var Boşandıktan sonra (tabii ki) bazı flörtleri oldu Ama ben hiç birini onun yanına yakıştıramamıştım Hiç biri doğru değildi Hatta kocası bile… (Bu duygumu adamın yüzüne de söylemiştim İyi ki de söylemişim Haklı çıktım zaten) Bu yakınlarda arkadaşımın karşısına öyle efendi, öyle yakışıklı, öyle neşeli, öyle romantik, öyle duygusal, öyle düşünceli ve de kibar bir adam çıktı ki… "Tamam işte doğru adam bu dedim" genç arkadaşıma… Ama arkadaşım hemen frene bastı Çünkü adam evliydi Onun da çocukları vardı Ama kalp bu sevgili okurlarım… Kalbe söz geçirmek çok zordur Ne kadar frene basarsanız basın, iş olacağına varır Adam bence ciddi düşünüyor Arkadaşımın çocuğuna karşı da sevgi dolu Çocuk da onu seviyor Üstelik bir gün yüzüne de söyledi Hatta bana "Annemin arkadaşına söyle Onu, onun sandığından daha çok seviyorum" dedi Elçiye zeval olmaz Tam söylemek üzereydim ki, küçük çocuk odasından koşup geldi ve adama sımsıkı sarıldı Sevmek böyle bir şey işte Adam kadını seviyor, Çocuğunu seviyor Çocuk adamı seviyor Kadın da sevecek, adama karşı hiç mi hiç boş değil ama dedim ya, kendini frenliyor! Bence sağlam gidiyorlar… Adam kendi çocuklarına karşı da sevgi dolu Onlarla arkadaş gibi… Sanırım yakında onlarla da bu durumu konuşacak Zaten çocuğunun ağzını aramış Arasının çok kopuk olduğu annesinden boşanırsa ne diyeceğini sormuş kızına Kızı da "Kendin bilirsin Benim için fark etmez" demiş Zamane çocukları işte… Özgür düşünceliler… Eski kuşakların tutucu fikirleri yok çoğunda Bence bu çok iyi… Yarın-öbür gün kocalarıyla aralarında bir sorun olursa, gururlarını ayak altına alıp "boşanmam da boşanmam" diye yapışkanlık etmeyecekler Arkadaşımla, çok güzel şeyler yaşadığı evli sevgilisi dünya üzerinde bu durumda olan İLK ÇİFT değiller Yeter ki, yaşadıkları aşkla karışık sevginin kıymetini, değerini bilsinler Onlara… Ve onlar gibi olanlara sesleniyorum Kendinizi, onu-bunu suçlamayın Çünkü Her şey olacağına varıyor… Bence gerçek aşk doğru kişiyi bulmaktır Diyorummm |
11-12-2008 | #3 |
|
Cevap : Gerçek AşK Ne Demek Sizce?yorumunuz için teşşekkür ederimilk defa olucak sanırım ama sizi bu konuda destekliyorum=) |
11-13-2008 | #4 |
Kim O
|
Cevap : Gerçek AşK Ne Demek Sizce?Rica ederim sudenaz bazen tartışabiliriz ama olabilir herkez haklıdır önemli olan bazı konulardada anlaşmak ben teşekkür ederim desteğiniz için |
11-13-2008 | #5 |
|
Cevap : Gerçek AşK Ne Demek Sizce?rica ederim=) anlaşabilmek güzeldir herzaman için |
|