Ben Mi? Evet... |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben Mi? Evet...BEN Mİ? EVET Ben mi?evet Bir gün çıkıp gideceğim kapıları,evleri,dergileri,hüzünleri bırakarak Bir çiçek merhaba diyecek Hoş geldin diyecek dağ Orman gülümseyecek Anımsayışların,bekleyişlerin,ümitlerin yada Ümitsizliklerin Hırsların,yarışların,tasaların kalktığı yerde Tam anlatanın kaldığı yerde başlayacak şiir Hiç kimseye seslenmeyen,kendi kendine yeten sadece Kendi mantığı;kendi güzelliği içinde tutarlı Ama halkın yaşantısı girecektir oraya,çünkü yaşayan büyük bir şeydir halk Deniz ve ufuk girecek,karınca yuvaları,gökyüzü,kozalaklar Ve kopuk ve artık hasetsiz bir aşk Yani sevişmek denizle,koşulsuz,önyargısız,hesapsız Yani uzanmak ve düşünmek binlerce yıl Doğan,ölen ve yaşayan şeyleri Doğumu,ölümü ve yaşamayı Yani dingin ve büyük olan herşeyi anlatmak Ben mi?evet çıkıp gideceğim bir gün Tasasız,gözyaşsız,geride birşey bırakmadan ve birşey Beklemeden ilerde Sadece yağmur sularından pırıl pırıl bir yürek Artık kendi kendinin anlamı ve nedeni olan bir yürekle Ataol Behramoğlu |
|