Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım Şiirleri |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriGÜL KOKULU LEZGİ ÇİÇEĞİ Aşkın kendisisin sen Kalbimin sevgilisisin Seni sevmek ne güzel Gül kokulu Lezgi çiçeği Gül bahçesinin gülüsün Dünyamın cennetisin Seni seven yüreğimin Beklediği kısmetisin Aşık oldum ben sana Köle olurum ayaklarına Sevgimi yazdım güllere Kurban olayım nazına Bir şarkı besteledim sana Duygularımı yazdım içine Özledim seni, özledim Sevsene beni, sevsene Hasan İsra Yıldırım |
08-24-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriYALNIZLIK, SENİ DÜŞÜNEMEDİĞİM ZAMANLARDIR Sevmek, haberin olmadan seni hayal etmektir Özlemek, seni hissederek çocuklara sarılmaktır Ayrılık, senden uzaktayken resmine bakmaktır Mutluluk, sen yokken geleceğini beklemektir Rüya, gözlerine bakarken dalıp gitmektir Hayal, senle yaşanılan geçmişin kendisidir Kavuşmak, aynı anda birbirimizi düşünmektir Gözyaşı, her şeye rağmen beni sevdiğine inanmaktır Aşk, dünyada sadece senin yaşadığını sanmaktır Izdırap, bırakıp gideceğin korkusuyla yaşamaktır Kıskançlık, gözlerine bakarken seni benden kıskanmaktır Yağmur, seviyorum derken gözlerinden akan gözyaşlarıdır Yıldız, ay ışığında dans ederken gözlerindeki parıltıdır Şiir , dudaklarından dökülen sözcüklerin birikimidir Ben, kalbinin sahibi olmak isteyen sevginin gerçeğidir Yalnızlık, seni düşünemediğim zamanlardır Hasan İsrâ YILDIRIM - Haziran - 2011 |
08-24-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriSENİ YALNIZLIĞIMDA YAŞIYORUM BEN Seni unuttuğumu düşünüyorsun Unutuldum desende hep benlesin Seninle olduğumu sen bilemezsin Seni yalnızlığımda yaşıyorum ben Seni sevdiğimin farkında değilsin Sevgimi süslü kelimelerde bulamazsın Duygularımı hissetmesini bilirsen içten, tertemiz sevgimi yaşarsın Hiç yanımda olmasan bile sen Seni ayrılıkta yaşayacağım ben Hasretinden öleceğim belki bir gün işte sana kavuşacağım o an ben Hasan İsra Yıldırım 13022012 |
08-24-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriNE KADAR TALİHSİZ KADERİM VARMIŞ Sen beni severken başkasına gidiyorsun Elimden bir şey gelmez diyorsun Beni de , kendini de ateşlere atıyorsun Ne kadar talihsiz kaderim varmış Senin gibi birisini bulmak en güzel rüya Severken beni, seni kaybetmek bir kabus Kavuşmayı beklerken ayrılığa gidiyoruz Ne kadar talihsiz kaderim varmış Hep senin gibi sevenim olsun isterdim Yanımda olamasan bile seni seviyorum Birbirimizi severken ayrılmak ne kötü Ne kadar talihsiz kaderim varmış Hasan İsra Yıldırım 28112011 |
08-24-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriBEN BU AŞKIN ÇİLESİ OLDUM Dertlerle doldu taştı ömrüm Gece gündüz ateşlerde yandım Sevdim amma hiç sevilmedim Ben bu sevginin çilesi oldum Bir vefasızın peşinden koştum Sevgi diye şeytana sarıldım Göz yaşlarımda boğuldum Ben bu aşkın çilesi oldum Dün gece dertli ömrümü düşündüm Kendi kendime ağladım durdum Kaderimdir diye kabullendim Ben bu hayatın çilesi oldum Bir seven bulamadı gönlüm Gelen giden ağlattı dostum Kederlerle doldu kalbim Ben bu dünyanın çilesi oldum Hasan İsra Yıldırım 26112011 |
08-24-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriSEN DELİSİN DELİSİN Aşkta sensin sevgide sensin Tatlı bebeğimde sensin Sen delisin delisin Ayda sensin güneşte sensin Bahçedeki gülde sensin Sen delisin delisin Baharda sensin masalda sensin Her yerde benimlesin Sen delisin delisin Rüyada sensin hayalda sensin Aklımdan hiç çıkmazsın Sen delisin delisin Kelebekte sensin çiçekte sensin Beni peşinden koşturursun Sen delisin delisin Hasan İsra Yıldırım |
08-24-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriNE KADAR ÇOK SEVSEM BİRİSİNİ Ne kadar çok sevsem birisini Oda bırakır gider beni Hep suçlu görürüm kendimi Kalbim seçer şerefsizi Ne kadar çok sevsem birisini Sözleriyle aldatır yüreğimi Bakışlarıyla yakar içimi Ateşlere atar beni Ne kadar çok sevsem birisini Dinlemez yüreğimin sesini Bana verir hüzünlerini Dertleriyle terk eder beni Ne kadar çok sevsem birisini Kimse bilmez ne çektiğimi Ayrılıklar kavurur yüreğimi Sevgisiz bırakırlar beni Hasan İsra Yıldırım |
08-24-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriBAŞLADIK GÖZ GÖZE DANS ETMEYE Gece lambasının mavi ışıklarıyla karışmış ay ışığı Odamın içi bürünmüş maviye Gramofonda başlamış şarkımız çalmaya Bir anda Sevgili Prenses geldi aklıma Gittim yavaş yavaş yanına Dokundurdum elimi hafif hafif gül yanaklarına Nazla***** uyandırdım güzeller güzelini Gözlerime bakarken bir gül verdim narin ellerine Şaştı baktı neredeyim dercesine, sevgi dolu gözleriyle Başladık göz göze dans etmeye Başını yasladı göğsüme, yumdu bebekler gibi gözlerini Nazlandıkça hissetti kendisini rüyalarda … Hasan İsra Yıldırım |
08-24-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriHAYAT SENLE YAŞANIR GÜL GÜZELİ Sen varken başkasına ne gerek Sıcaklığın yazsa güneşe ne gerek Sen konuşurken bülbüle ne gerek Hayat senle yaşanır gül güzeli Kokun sarınca bahara ne gerek Güller seni kıskanıyorsa bana ne gerek Sevgi sendeyse uzaklara ne gerek Hayat senle yaşanır gül güzeli Gönlün bendeyse aldatmaya ne gerek Hayatın anlamı sendeyse ayrılığa ne gerek Seviyorsan söylememeye ne gerek Hayat senle yaşanır gül güzeli Hasan İsra Yıldırım |
08-24-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriVEDA ETTİM SEVİLMEYE Bu çileler biter mi bir gün ? Kalbim sevilir mi yarın ? Dur desem bile Zaman dinlemiyor Ömrüm hızla geçiyor Sancılarım geçmiyor Yolun sonu görünüyor Veda ettim sevilmeye Göz yaşlarım ıslatır karanlıkları Çektiğim acılar dayanılmaz oldu Bıraktım kendimi gecenin sessizliğine Ne yasadığımı , ne düşündüğümü bilirim Adımı, geçmişimi unuttum Sevilme umudumu kaybettim Veda ettim sevilmeye Dertlerle doldu geçti ömrüm Solan güllere üzülürdüm İçimdeki sevgiler soldu Bahar gelince tekrar yeşerir mi ? Bilemem, bilemedim ben bu hayatı Veda ettim sevilmeye Hasan İsrâ Yıldırım |
08-24-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriSEN BUDALANIN TEKİSİN Yalanla dost olmuşsun Yol gösterene kızarsın Seni seveni bilmezsin Bana kederi yaşatırsın Doğruyu yanlışı bulamazsın Dostu düşmanı ayıramazsın Kullanıldığına yanarsın Göz yaşlarına boğulursun Sevene kıymet vermezsin Paraya değer biçersin Kefenini hatırlamazsın Ölümü unutursun Seni seveni dinlemezsin Hiçbir şeyi bilmezsin Gözünün önünü görmezsin Sen budalanın tekisin Merhamet etmezsin Çocukları sevmezsin Herkesi hor görürsün Sen bencilin tekisin Hasan İsra Yıldırım |
08-24-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım Şiirleri-Hayalimdeki Sevgiliye Sesleniş- BEN VARIM ; Bir sabah uyandığında yastığına bir gül koyacak arkadaş ararsan ben varım Arada kahvaltını hazırlayacak birisini istersen ben varım Saçlarını tarayacak, senle bir anne gibi ilgilenecek birisini arıyorsan ben varım Dertlerini, üzüntülerini keyifle dinleyip, bunları çözmek isteyen bir arkadaş arıyorsan ben varım Yağan yağmurları seyrederken yanımda birisi olsun dersen ben varım Sana egemenlik kurmak istemeyen, düşüncelerimi rahatlıkla açabileceğin birisini istersen ben varım Ayakkabını, çoraplarını giydirecek birisini arıyorsan ben varım Seni kıskanan, seni içten samimi seven birisini istersen ben varım Seni sen olduğun için seven birisini istiyorsan ben varım Duygularını, düşüncelerini yönlendirecek birisini istiyorsan ben varım Mutlu olman için gerektiğinde gözyaşı dökmeye hazır olan birisini istersen ben varım Sana sadık kalacak, seni olduğun gibi kabul edecek birisini arıyorsan ben varım …HIY… Hasan İsra Yıldırım |
08-24-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriMUTSUZ GÜLÜN HİKAYESİ Arkadaşlarım götürdü beni gül bahçesine İstediğin gülü beğen dediler Bende seçtim içlerindeki mutsuz olanı Mutsuz gül şaşkın, masum bir şekilde neden beni seçtiniz? Dedi Dedim ki diğer güller mutlu zaten Gül bir anlam veremedi, mutlu güller varken kendisini seçmeme Mutsuz gül ile ilgilenmeye başladım Her ilgilendiğimde hayata tekrar tekrar sarılmaya başladı İlk başlarda üzüntüsünden benle ilgilenemeyen gül zamanla benle ilgilenmeye başladı Bende mutlu olmaya başlamıştım, gösterdiğim ilginin karşılığını verdiği için Sonra aramız öyle bir noktaya geldi ki hiç kimsenin beni mutlu edemediği kadar mutlu ediyordu Ben onunla ilgilendikçe o da benle ilgileniyordu Belki ben ona sevgiyi aşılarken, oda bana sevgiyi aşılıyordu Bizim mutluluğumuz sadece bizi değil, çevremizdekileri de mutlu ediyordu Oysa mutlu gülleri seçmeme nedenim ise; Onlara baktığımda sadece kendilerinin mutlu olduğunu gördüm Çünkü bencil davrandıkları için çevrelerindekilere zarar veriyorlardı Hasan İsrâ Yıldırım – 09082011 |
08-24-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriGÖZLERİNE BENİMLE EVLEN DİYE BAKTIM Beni sevdin mi sevmedin mi anlayamadım Söylediklerine bir türlü anlam veremedim Ömrümce aradığım sevgiyi sende buldum Bir saniye olsun seni aklımdan çıkaramadım Göz yaşlarımda boğulsamda seni unutamadım Gökteki yıldızlara hep sen diye baktım Yeni doğan bebekleri hep sen diye sevdim Gül bahçelerinde hep seni aradım, durdum İçimdeki seni sana bir türlü anlatamadım Seni unuttuğumu düşünürken sana ağladım Gözlerine benimle evlen diye baktım Bakışlarımdaki seni göremediğine üzüldüm Üşüyen serçeler gibi titremeye başladım Bebeğimin annesi sen ol diye dua ettim Değerini bilmeyenlere gitmene kahroldum Hasan İsra Yıldırım 30012012 |
08-24-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Lezgi Çiçeği ... Hasan İsra Yıldırım ŞiirleriKONUŞTUĞUNDA AŞKA GELİRİM Gözlerine bakınca hayallere dalarım Güldüğünde gül bahçelerine giderim Sustuğunda sessizliğe bürünürüm Konuştuğunda aşka gelirim Seni seviyorum Azerbaycanlım Ağladığında gözyaşın olurum Dudak bükünce çocuklaşırım Dokunduğunda heyecanlanırım Bana baktığında utanırım Seni seviyorum Azerbaycanlım Geceleri uykun olurum Karanlıklarına ışık saçarım Dertlerine derman olurum Seni benden kıskanırım Seni seviyorum Azerbaycanlım Üşüdüğünde güneş olurum Hep seni düşünürüm Kalbine sevgi olurum Seni kaybetmekten korkarım Seni seviyorum Azerbaycanlım Hasan İsra Yıldırım |
|