Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düzenlendi, klinik, mühendisliği, paneli

Klinik Mühendisliği Paneli Düzenlendi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Klinik Mühendisliği Paneli Düzenlendi

KLİNİK MÜHENDİSLİĞİ PANELİ DÜZENLENDİ

4 Ağustos 2008 tarihinde yitirdiğimiz Prof Dr Turhan Çiftçibaşı anısına "Klinik Mühendisliği" konulu panel 4 Ağustos 2009 Salı günü saat 19:00da EMO Genel Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi EMO Ankara Şubesi adına Panel Yöenticiliğini Ali Yiğitin yaptığı etkinliğin panelistleri Bilkent Üniversitesinden Ergin Atalar, Tepa AŞden Fikret Küçükdeveci ve Başkent Üniversitesinden Arif Koçoğlu idi

Prof Dr Turhan Çiftçibaşı şahsında daha güzel bir dünya yaratma mücadelesinde yitirdiğimiz tüm değerler adına saygı duruşu ile başlayan etkinlikte ilk açılış konuşmasını EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş yaptı Prof Dr Turhan Çiftçibaşı?nı kaybetmenin üzüntüsünü ilk gün ki gibi üzerlerinde hissettiklerini belirterek konuşmasına başlayan Ramazan Pektaş şunları söyledi: Turhan Hoca?yı sanki dün kaybetmiş gibi özlüyor ve eksikliğini hissediyoruz Hocamızın aramızdan ayrılığı fiziki bir ayrılık, biz o sanki yanı başımızdaymış gibi hissediyoruz, onun yürüttüğü mücadeleyi en az onun kadar iyi bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz Biz belki Hoca?dan okulda ders almadık ama EMO?da çok güzel dersler aldık Her zaman gençlere olan güveninden bahsederdi, "gençlere güveneceksiniz başka yolu yok" derdi, şimdi bizim de o güvene layık olmak için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor Özellikle bizden daha gençler var, onların daha da çok sarılması gerekiyor Hocamız?dan öğrendiğimiz çok şeyler var, nasıl mühendis olunur, nasıl odacı olunur, bunların ışığında mücadeleyi ondan aldığımız yerden yükseltmemiz, O?na layık olmaya çalışmamız gerekiyor Bu Hocamız?ın bizlere bıraktığı son görevdir" Yitirdiğimiz değerler ansına düzenlediğimiz panellerde gündeme uygun konu başlıkları seçmeye çalışıldığını anlatan Pektaş son yıllarda Çiftçibaşının yoğun çalışmalar içinde bulunduğu Biyomedikal alanına dair, tartışılmaya ve araştırılmaya çok ihtiyaç duyulan Klinik Mühendisliği?nin bu vesileyle değerlendirileceğini belirtti Biyomedikal Mühendisleri?nin EMO ile tanışmalarında ve örgütlenmelerinde çok emeği olan Turhan Hoca?nın ardından böylesi bir panel düzenlemenin çok anlamlı olduğuna değinen Pektaş panelin hazırlanmasında emeği geçen biyomedikal mühendisi genç üyelerimize de teşekkür ederek sözlerini tamamladı Pektaş?ın ardından söz alan Şubemiz üyesi Biyomedikal Mühendisi Onur Koçak Prof Dr Turhan Çiftçibaşı?nın çalışma arkadaşları ve öğrencileri adına duygularını dile getirdi Daha öğrencilik yıllarında biyomedikal mühendisliğinin mesleki örgütlenmesi ve sektördeki yeri ile ilgili kendilerine yol gösteren Prof Dr Turhan Çiftçibaşı?na duydukları özlem ve saygıyı ifade ederek sözlerine başlayan Koçak: "Bizler Biyomedikal mühendisliği öğrencisiydik ama aslında bizlere biyomedikal mühendisliğinin zemininin elektrik-elektronik mühendisliğine dayanan bir anabilim dalı olduğunu kavratan sevgili Hocamız oldu Bu işin mesleki örgütlenmedeki adresinin EMO olduğunu bizlere anlatan, bizleri EMO ile tanıştıran kendisiydi Bu meşru mücadelenin zeminini bize tarif eden, ancak EMO?da örgütlenirsek mesleki sorunlarımızı aşabileceğimizi bizlere öğreten sevgili Hocamız?a burada hepinizin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladıAilesi adına son sözü Prof Dr Turhan Çiftçibaşı?nın oğlu Emre Çiftçibaşı söyledi Çiftçibaşı: "Öğlen yapılan mezarlık ziyaretinde de babamın onlarca dostunu arkadaşını öğrencisini görmek, bu akşam sizleri burada böylesi bir vefa duygusuyla salonu doldururken görmek bizler için onu verici Ben şimdi sizlere babamın beni nasıl "odacı" yaptığını anlatmak istiyorum 2003 yılının sonları bir kış günü, dışarı çıkmak istiyorum arabayla ama araba babamda, neyse telefonlaştık EMO?ya çağırdı beni "gel al arabayı" diye Ben ilk defa EMO?nun binasını buldum içeri girdim Babam bir odada şimdi burada olan simalarla oturmuş bir şeyler tartışıyorlar, memleketi kurtarıyorlar, siyaset konuşuyorlar Ben arabayı alıp gitmek derdindeyim babam da "yok otur biraz dinle bakalım" diyor Ama ben çok ısrarcıyım arabayı alıp kaçmak istiyorum, babam "tamam arabayı bugün alacaksın" dedi, anahtarı uzattı, tam ben alacakken geri çekti "önce odana üye olacaksın" dedi Ben arabanın hevesiyle hemen formları doldurdum, işlemlerimi yaptım hasbelkader üye oldum ve arabayı alabildim Sonra aradan yıllar geçti EMO?nun bir yayını için bir yazı yazdım, ben yine kendi halimde "elektronik programlama" gibi bir başlık düşünmüştüm yazıya Babam; "öyle olmaz" dedi, "her zaman vurucu bir başlığın olmalı, yazıya sağlam girmelisin" dedi ve yazının başlığı için "teknolojik üretimin uç noktası" önermesini yaptı Böyle şeyler babam için bir zorunluluk değil keyif aldığı işlerdi Küçükken hatırlıyorum biz yemek yerken babam elinde kablolu ev telefonu sürüye sürüye evin içinde telefonla konuşur, gecelerini seçim çalışmalarıyla geçirirdi Seçim kazanılırsa çok keyfili olur, havalara uçar, kaybedilirse üç gün konulmazdı ama hiçbir zaman Oda işlerini bir yük, bir zorunluluk olarak görmez, aksine örgütsel sorumlulukla, büyük bir zevkle giderdi Oda?ya Sizleri çok severdi, Oda?sını çok severdi Ben de tüm ailem adına sizlere babama gösterdiğiniz sevgi ve vefa için çok teşekkür ediyorum, onur duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum1" dedi Turhan Çiftçibaşı?nın çocukluk yıllarından başlayarak ailesinden gelen fotoğraflardan oluşturulan filmin gösterilmesinin ardından Klinik Mühendisliği başlıklı panele geçildi Panel yöneticiliğini EMO Ankara Şubesi adına Ali Yiğit yürüttü TEPA AŞ?den katılan Fikret Küçükdeveci Biyomedikal Mühendisliği tanımı, tarihsel gelişimi ve Türkiye?de biyomedikal mühendisliği uygulamalarını anlatan bir sunum yaptı Bilkent Üniversitesi?nden Arif Koçoğlu da Türkiye?de Biyomedikal Mühendisliği eğitimi, kamudaki ve sektördeki biyomedikal mühendisliği uygulamaları ve istihdam açığına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi Panelin son konuşmacısı Bilkent Üniversitesi?nden Prof Dr Ergin Yıldızoğlu biyomedikal mühendisliği alanının multi-disipliner bir alan olduğunu vurgulayıp, bu alanda elektrik-elektronik mühendisliğinin yapacağı katkılardan bahseden ve biyomedikal mühendisliğinin önünde araştırma çalışmaları için çok bakir bir alan bulunduğunun altını çizen bir anlatımla sözlerine son verdi Panel salondan gelen katkı ve sorular ile panelistlerin cevaplarıyla son buldu

05082009 1255

EĞİTİM MERKEZİ'NDEN PERİYODİK EĞİTİMLER SÜRÜYOR (639)

EMO ANKARA ŞUBESİNDEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK ZİYARETİ (302)

WIN FUARINA GİDİYORUZ (255)

III AĞ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU TAMAMLANDI (197)

GÜVENLİ YAZILIM VE BİLGİ GÜVENLİĞİ PANELİ DÜZENLENDİ (189)

III AĞ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU BAŞLADI? (162)

ABGS 2010 SUNUMLARLA DEVAM EDİYOR (145)

YÖNETİM KURULUMUZ 100 TOPLANTISINI ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİ (140)

EMEKLİ ÜYELERİMİZ BİR ARAYA GELDİ (112)

ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ FORUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ (108)
Ayrıntılı bilgi için wwwemoorgtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com