Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kraliyet, teknik, üniversitesi

Kraliyet Teknik Üniversitesi

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kraliyet Teknik Üniversitesi

250pxKraliyet Teknik Üniversitesi ana kampüsü
Kraliyet Teknik Üniversitesi (``Kungliga tekniska Högskolan``; KTH), İsveç`in en büyük ve en eski teknik İsveç Finlandiya ile Norveç arasında yer alan kuzey Avrupa ülkesidir Yaklaşık 9 milyonluk bir nüfusa sahiptir Yüzölçümü: 449,964 km²'dir Para Birimi İsveç Kronu'dur Resmi dili bulunmamasına karşın de facto olarak İsveççe konuşulmaktadır Fransızca, Almanca ve Fince de okutulmaktadır Ancak küreselleşmenin etkisiyle İngilizce çok yaygın bir biçimde konuşulmaktadır Başkenti Stockholm'dür Toplam nüfusu 9,060,430 (84)

üniversitesidir

KTH`nun aslını Üniversite (isim Fransızca: université) (Evrenkent) yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan fakülte, enstitü, yüksekokul vb alt bölümlerden meydana gelen ve öğrencilerin belirli ihtisaslar kazandıran öğretim ve araştırma kuruluşu

1827 yılında kurulmuş olan ``

Teknologiska Institutet`` oluşturmakta Başlangıçta daha çok mekanik ve kimya uzerinde el sanatına yönelik eğitim verilmiştir Şimdi ise 23 ayrı mühendislik dalında eğitim vermektedir
1877 yılında ismini ``Kungliga Tekniska högskolan``a değiştirmistir

Linkler[http://wwwkthse/ Kungliga tekniska högskolan][http://wwwitkthse/ KTH:s Campus i Kista]

üniversite-taslak

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Kraliyet Teknik Üniversitesi maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir1877 yılı olayları, ölümler, doğumlar ve diğer önemli gelişmeler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com