İşletme Mühendisliği İtü İşletme Mühendisliği |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İşletme Mühendisliği İtü İşletme MühendisliğiİTÜ İşletme Mühendisliği Türkiye'de şu an sadece İTÜ İşletme Fakültesi bünyesinde bulunmaktadır 1977 yılında İTÜ bünyesinde İşletme Mühendisliği adı altında başlanan program 1982 yılından beri mezun vermektedirProgramında temel mühendislik derslerinin yanında işletme dersleri olan Üretim Yönetimi, Pazarlama, İnsan Kaynakları, Muhasebe, Finans vb dersleri ile İktisat ve Sayısal Yöntemler gibi dersler bulunmaktadır Teknolojide, her geçen günü bir öncekiyle kıyaslamakta zorlandığımız bir hız, dünya çapında engellenemez bir şekilde genişleyen sınırlar ve böylelikle ortaya çıkan küreselleşme iş yaşamında da etkilerini göstermekte ve ihtiyaçların tanımları yenilenmekte Tanımlar; işletmelerde küçük resimlerin ayrı ayrı değerlendirilmesinden, büyük resme bakılmasına doğru değişiyor; endüstriler arası iletişimlerde çeşitli şekillerde eğitilmiş elemanlar arasında etkili olacak, hem mühendislerin hem de işletmecilerin dilinden anlayacak kişilere duyulan ihtiyaç da artıyor İşletme Mühendisliği Programı işte bu noktada; üretimden pazarlamaya, insan kaynakları yönetiminden muhasebeye, araştırma geliştirmeden finansmana kadar çeşitli alanlardaki birçok konuyu bilgi teknolojileri ve sayısal yöntemler kullanarak stratejik pozisyonlarda karar verme yeteneğine sahip yöneticiler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur %23'ü temel bilimler, %21'i temel mühendislik, %34 ü matematik tasarımı ve %22'si sosyal bilimler alanındaki derslerle ve bilgi ve deneyimini paylaşmayı amaç edinmiş öğretim kadrosuyla öğrenmeyi öğrenmiş, kendine güvenen, mühendislik sistemlerini işletmelere uyarlayabilen İşletme Mühendisleri yetiştirmeyi hedef edinmiştir 1982'de ilk mezunlarını veren İşletme Mühendisliği Bölümü kuruluşunun 32 yılını doldurduğu şu günlerde pazarlama, finans, üretim, halkla ilişkiler, reklam ve yönetim gibi birçok departmanda önemli pozisyonlarda adını duyurmuştur Mühendislik ile ilgili bu madde bir taslaktır Maddenin içeriğini geliştirerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz Teknoloji Uygulamalı Bilim Kazıbilim * Yapay zeka * Seramik mühendisliği * Bilgisayarcılık * Elektronik * Enerji * Enerji depolama * Mühendislik jeofiziği * Mühendislik jeolojisi * Çevre mühendisliği bilimi * Çevre teknolojisi * Balıkçılık bilimi * Malzeme bilimi * Mikroteknoloji * * Mimarlık Nanoteknoloji * Nükleer teknoloji * Optik * Parçacık fiziği * Zoografi Bilgi İletişim teknolojisi * Grafik tekniği * Bilgi teknolojisi * Müzik teknolojisi * Ses tanıma * Görsel teknolojiler * Sistematik * Bilişim Endüstri Yapı * Mali mühendislik * Balıkçılık * Endüstriyel teknoloji * Üretim * Makine * Madencilik * Askeri Cephane * Bomba * Muharebe mühendisliği * Askeri teknoloji * Ev Eğitim teknolojisi * * Eviçi teknolojileri * Gıda teknolojisi Mühendislik Bilgisayar mühendisliği * Biyomedikal mühendisliği * Biyoteknoloji * Cevher hazırlama mühendisliği * Çevre mühendisliği * Deniz teknolojisi mühendisliği * Elektrik mühendisliği * Elektronik mühendisliği * Elektrik ve elektronik mühendisliği * Endüstri mühendisliği * Fizik mühendisliği * Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği * Genetik mühendisliği * Gıda mühendisliği * Havacılık ve uzay mühendisliği * İnşaat mühendisliği * İşletme mühendisliği * Jeofizik Mühendisliği * Jeoloji mühendisliği * Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği * Kimya mühendisliği * Kontrol mühendisliği * Makine mühendisliği * Maden mühendisliği * Matematik mühendisliği * Mekatronik mühendisliği * Metalurji ve malzeme mühendisliği * Meteoroloji mühendisliği * Nükleer enerji mühendisliği * Petrol ve doğalgaz mühendisliği * Otomotiv mühendisliği * Seramik mühendisliği * Ses mühendisliği * Tekstil mühendisliği * Telekomünikasyon mühendisliği * Uçak mühendisliği * Uzay mühendisliği * Üretim mühendisliği * Yazılım mühendisliği * Ziraat mühendisliği Sağlık / Güvenlik Biyomedikal * Biyoinformatik * Biyoteknoloji * Kemoinformatik * Yangın önleme mühendisliği * Sağlık bilimi * Medikal teknoloji * Beslenme * Eczacılık * Güvenlik mühendisliği * Hijyen mühendisliği Ulaşım Havacılık * Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği * Gemi makineleri işletme mühendisliği * Motorlu taşıtlar * Otomotiv mühendisliği * Uçak mühendisliği * Uzay mühendisliği * Uzay teknolojisi Kaynak : Wikipedia |
|