Dumlupınar İlköğretim Okulu Konya Ereğli |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dumlupınar İlköğretim Okulu Konya EreğliDumlupınar İlköğretim Okulu Hakkında - Dumlupınar İlköğretim Okulu Tanıtım - Dumlupınar İlköğretim Okulu Resimleri - Dumlupınar İlköğretim Okulu İletişim Konya Ereğli Dumlupınar İlköğretim Okulu Konya Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Konya Ereğli Dumlupınar İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Konya Ereğli Dumlupınar İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Konya Ereğli Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Konya Ereğli Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Dumlupınar İlköğretim Okulu Tarihçesi: reğli’ de modern eğitim kurumu olarak açılan ilk okul olan okulumuz 1876 yılında ”FEVZİYE MEKTEBI” olarak kurulmuştur 1 Meşrutiyetin ilanı ile birlikte “ZEDA-İ MEŞRUTİYET” (1877-1908) adını almıştır Daha sonra adı İttihat ve Terakki partisinin yönetime gelmesi ile ; (1908-1916) “ŞUKUFE-İ İTTİHAT” olarak değişmiş olup, ardından; 1916-1918 yıllarında “ŞEHİT NİYAZİ BEY” adını almıştır Cumhuriyetin kuruluşundan sonra İSMET PAŞA OKULU” (1923-1937 ), 1937 yılından sonra ise bugünkü adı olan “DUMLUPINAR” adını almıştır 1908-1909 yılında dönemin kaymakamı Faik Bey ve dönemin yetkililerince görülen lüzum üzerine, Buğday Pazarı mevkiinde bulunan eski mezarlığın kaldırılması ve tarihi Selçuklulara dayanan Çukur medrese daha sonraları Pirömer medresesi olan medresenin yıpranmış yapısı sökülen mezarlık taşları ile onarılarak Ereğli’de ilk modern eğitim öğretim kurumu hizmete girmiştir Halen eğitim öğretime devam edilen okulumuzun binasının temeli 26 Haziran 1962 yılında atılmış 16 Şubat 1962 yılından bu yana da eğitim öğretim faaliyetleri bu binada yapılmaktadır 2010 Yılı Haziran ayı itibariyle 577 Öğrenciye,1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 27 Öğretmen ve 3 hizmetli ile hizmet vermektedir Dumlupınar İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: KONYA / EREĞLİ Adı: KONYA EREĞLİ DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: PİRÖMER MHŞEHİT KAMİL SK EREĞLİ/KONYA Telefon Numarası: 3327131178 Faks Numarası: E-mail Adresi: Web Adresi: - Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|