|
|
Konu Araçları |
alaeddin, antalya, ilköğretim, korkuteli, okulu |
Alaeddin İlköğretim Okulu Korkuteli Antalya |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alaeddin İlköğretim Okulu Korkuteli AntalyaAntalyadaki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Alaeddin İlköğretim Okulu Hakkında - Alaeddin İlköğretim Okulu Tanıtım - Alaeddin İlköğretim Okulu Resimleri - Alaeddin İlköğretim Okulu İletişim Bilgileri - Antalya Korkuteli'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE ALAEDDİN İLKÖĞRETİM OKULUNUN TARİHÇESİ Mahallemize ilk olarak(1900)yılında mahalle halkı eski kışla semtinde imece suretiyle tek dershaneli bir ilkokul açtırılmıştırBuna 1948 yılında Devletimizin ve halkımızın yardımıyla iki dershane daha eklenmiş,1957 yılına kadar bu okulda öğretime devam edilmiştir Eski okula ek yapılmasında ve okulun eksiklerinin temininde eski muhtarlardan Kadri KAVAS ve Mehmet MEMİ’ nin çok büyük gayretleri görülmüştürZamanla öğrenci sayısı ve eğitim ihtiyaçları arttığından yeni bir okula ihtiyaç duyulmuşturBu durum 1957 de Maarif Bulunan Halil ARAŞ’a okul müdürü Halil ÖZKAN tarafın-dan duyurulmuştur Sayın Halil ARAŞ’ta bir Oku l yaptırma Derneği kurulduğu takdir-de elinden gelen yardımı esirgemeyeceğini vaadetmiştirBunun üzeri-ne mahalle halkından anlayış gösteren iki kişi ve Halil ÖZKAN ile Hasan TOKMAK iş birliği yaparak 29 Ağustos 1957 de Alaeddin Mahallesi Okul yaptırma ve yaşatma derneği altında bir dernek kurulmuştur Bu derneğin 1960’tan sonraki başkanı Müeezin Mustafa ÜSTEM ile muhasipliğini yapan değerli öğretmenlerimiz den Ali ÖNAL’ın gayretli çalışmaları ile,devletten ve halkımıztan alınan yardımlarla şimdiki okulun yeri 15000tlsatın alınıp,okul yapılmak üzere tapusu Özel İdare’ye devredilmiştir Satın alınan bu arsa üzerine okulun temeli 8 Haziran 1962 de atılmıştırDevlet tarafından 317000Tlkeşif bedeli Üzerinden yaptırı-lan okulumuz 18 Şubat 1963 te Eğitim-Öğretime açılmıştırOkul yatırma derneği ilk ve acil ihtiyaçların temininde de çok faydalı hizmetler görmüştür 1973-1974 Öğretim yılında da okulun zamanla zemine oturması neticesinde meydana gelen arızalar Milli eğitim Müdürlüğümüz’ün yardımlarıyla bayrak merasim yeri,tretuvar,içteki ve dıştaki bazı çatlaklar onarılmıştır Üç öğretmenle Eğitim-Öğretime başlayan okulumuzda, 1966-1967 Öğretim yılında beş ve 1972-1973 Öğretim yılında da yedi öğretmenle normal öğretime geçilmiştir İlköğretimin sekiz yıla çıkarılması ile de ihtiyaca cevap veremeyen binanın yanına yeni bir bina yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur Okulumuz Koruma ve Yaşatma Derneği ve mahalle halkımızın yardımları ile yeni binanın inşaatına başlanılmış Devletimizin yardımlarıyla binanın inşaatı bitirilerek,2003/2004 Eğitim Öğretim Yılanda Sekiz yıllık Kesintisiz İlköğretime geçilmiştirBunun üzerine bağımsız bir müdürlük ve birde müdür yardımcılığı kadrosu açılmıştır) MİSYONUMUZ Dürüstlük, sorumluluk, samimiyet, kisisel hak ve özgürlükler, karsilikli saygiyi, her ortam ve her zaman korumak ve tesvik etmektir *Problem çözme, takim çalismasi, iletisim becerileri, aktif diyalog her zaman temel prensiplerimizdendir Okulumuzda 'Ögrenme ögretmekden daha temeldir Ögrenmeyi ögrenmek en temel amaçtir" Okulumuz,bu misyonu gerçeklestirmek için, bugün ulastigi düzeyi asarak egitimde mükemmelligi ölçü alan egitim kurumu olacaktir VİZYONUMUZ -Her ögrencinin iyi bir üst egitim kurumuna yerlesmesini ve sosyal becerilerini gelistirmesini, toplumsal ve milli degerleri yasamasini benimsemistir -Buna göre yapilan çalismalar için ek kaynak bulunacak aksakliklar giderilecek,egitim kalitesinden ödün verilmeyecektir -Ülkemize, en kaliteli ögrencileri kazandiracak ve en basarili ilkögretim Okullari arasinda yerini alacaktir BAŞARILARIMIZ 2005/2006 yılında OKS giren 10 öğrencimizden yedi tanesi yerleştirilerek %70 başarı sağlanarak ilçenin en başarılı okulu olmuşturöğr Bir öğrIsparta Süleyman Demirel Fen Lisesi İki öğröğretmen Anadolu lisesi Bir öğrAnadolu lisesi üç öğrTurizm Anadolu Meslek Lisesi 2006/2007 Öğretim yılında 2 öğrencimiz Anadolu Lisesi,1 öğrencimiz Turizm Meslek Lisesine girmeye hak kazanmışlardır 2007/2008 yılında OKS giren 11 öğrencimizden altı tanesi yerleştirilerek %60 başarı sağlanarak ilçenin en başarılı okulu olmuşturöğr Bir öğrI Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi Bir öğrSandıklı Anadolu Öğretmen Lisesi İki öğr Korkuteli Anadolu lisesi İki öğrTurizm Anadolu Meslek Lisesi Alaedin İlköğretim Okulu iki bina ile (A Blok Bina ;5 derslikbir Anası Alaeddin İlköğretim Okulu Antalya Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Alaeddin İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Alaeddin İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Alaeddin İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Alaeddin İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANTALYA / KORKUTELİ Adı: ALAEDDİN İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Alaeddin Mah Telefon Numarası: 2426433336 Faks Numarası: Bilgi Yok E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi: ALAEDDİN İLKÖĞRETİM OKULU Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|