Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akif, anaokulu, aybastı, ersoy, mehmet, ordu

Aybastı Mehmet Akif Ersoy Anaokulu Ordu

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aybastı Mehmet Akif Ersoy Anaokulu Ordu

Mehmet Akif Ersoy Anaokulu Hakkında - Mehmet Akif Ersoy Anaokulu Tanıtımı - Mehmet Akif Ersoy Anaokulu Erişim Bilgileri - Mehmet Akif Ersoy Anaokulu Resimleri

Aybastı Mehmet Akif Ersoy Anaokulu Ordu Aybastı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Aybastı Mehmet Akif Ersoy Anaokulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Aybastı Mehmet Akif Ersoy Anaokulu resimleri (fotoğrafları), öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Aybastı Mehmet Akif Ersoy Anaokulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel etkinlikler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: AYBASTI MEHMET AKİF ERSOY ANAOKULU
Adresi: MEVLANA CAD
Telefon Numarası: 4527140382

Okulumuz 06/02/2006 yılında ilçemizin tek ve resmi bağımsız anaokulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır Binamız Bayındırlık ve İskan Bakanlığının hazırlamış olduğu

“Yıldız Proje” olarak adlandırılan bina projesi çerçevesinde Özel İdare tarafından yaptırılmıştır

Okulumuz toplam 1500m2 araziye sahiptir Okul bahçemiz duvarla çevrilidir Okulumuzda 3 derslik, 1 oyun odası, 1 yemekhane, 1 çok amaçlı salon, 1 mutfak, 1 müdür odası ve 1 öğretmenler odası bulunmaktadır

Okulumuzda 54 öğrenci bulunmakta olup tam gün eğitim uygulaması yapılmaktadır1 sınıfımız 4-5 yaş grubu, 2 sınıfımızda 6 yaş grubu olarak eğitim vermektedir

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE TARİHSEL GELİŞİM

Küçük çocukların eğitilmesi düşüncesi MÖ 400 yıllara kadar uzanır1782-1852 yılları arasında yaşayan büyük düşünür ve eğitimciler, çocuk eğitimi üzerinde önemle durmuşlar ve günümüze ışık tutan görüşler ortaya koymuşlardır

1816 yılında 3-6 yaş arasındaki çocuklar için ana okulları açılmıştırOsmanlı Devleti döneminde ise Sıbyan Mektepleri’nin açıldığı görülmektedir

1915 yılında “Ana Mektepleri Nizamnamesi”nin yürürlüğe girmesi ile ülkemizde ana okulları açılmaya başlanmıştır

Cumhuriyetin ilan edildiği tarihte 80 anaokulunda 5580 çocuk ve 136 öğretmenin mevcut olduğu bilinmektedir

1960 yılında okul öncesi eğitim alanında öğretmen yetiştirmek amacıyla Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü açılmıştır

1961 yılında yürürlüğe giren “222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu”nunda okul öncesi eğitim kurumlarına, zorunlu ilköğretim çağına gelmemiş çocukların eğitildiği ve isteğe bağlı bir ilköğretim kurumu olarak yer verilmesinden sonra, okul öncesi eğitimi ile ilgili çalışmalara hız verilmiştir

1962 yılında “Anaokulları ve Anasınıfları Yönetmeliği” çıkarılmıştır

Bundan sonraki dönemlerde okul öncesi eğitimin önemi ve yaygınlaştırılması Hükümet programlarında, Kalkınma plânlarında, eğitim komisyonlarında ve Millî Eğitim Şûralarında ele alınmıştır

1973 yılında yürürlüğe giren “1739 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu”nda Türk Millî Eğitim Sisteminin genel yapısı içinde, okul öncesi eğitime, örgün eğitim sistemi içinde yer verilmiştir

Okul öncesi eğitime verilen önem nedeniyle 1992 yılında 3797 Sayılı Kanunla Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü kurulmuştur

mebk12tr/

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com