Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilköğretim, izmir, kubilay, menemen, okulu

Kubilay İlköğretim Okulu Menemen İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kubilay İlköğretim Okulu Menemen İzmir

Kubilay İlköğretim Okulu Hakkında - Kubilay İlköğretim Okulu Tanıtım - Kubilay İlköğretim Okulu Resimleri - Kubilay İlköğretim Okulu İletişim

Kubilay İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Menemen’de Cumhuriyetten
önce okuma-yazma mahalle mektepleri ve medreselerde yürütülmekteydi

1900 yılında Taş Mescit’te, Doğolcu İbrahim Efendi nezaretinde bir mahalle mektebi açılmıştır

Hüseyin Ağa camisinde de uzun zaman Rüştiye (ortaokul), İptidaiye (ilkokul) olarak tedrisat yapılmıştır

1910 yılında şimdiki Tevfik Fikret İlkokulu’nun karşısında Seyrek Köy’lü Mehmet Ağa’nın evinde Osman Efendi adında bir zatın teşebbüsüyle ilk ve ortaokul öğretimi gören bir okul açılmıştır

Bu okul, daha sonra kalabalık olduğundan dolayı iki kısma ayrılmış, öğrencilerin bir kısmı okulumuza nakledilmiştir

Kubilay İlkokulu’nun eski binası 1902 yılında Rumlar tarafından yapılmıştır Bina iki katlı ahşap ve mermer sütunlar üzerine oturtulmuş, gösterişli bir yapıydı Rum çocukları okurdu

Kurtuluş Savaşı’ndan sonra bina bize geçmiştir 1923 yılında bu binaya taşınılmış ve okulun adı “NUMUNE MEKTEBİ” olmuştur Okulunun il müdürü; Kemal ÜSTÜN ’dür

1925 yılında ise “ZAFER İLKOKULU” olarak adı değiştirilmiştir 23 Aralık 1930 yılında Asteğmen Mustafa Fehmi KUBİLAY, vatan ve millet düşmanları tarafından şehit edilmiştir

Kendisi aynı zamanda Zafer İlkokulu öğretmeni olduğundan, 1931 yılında Zafer İlkokulu bu olayın şehidi KUBİLAY ’ın ismini alarak KUBİLAY İLKOKULU olmuştur

1970 yılında eski okul binası yıkılarak, yerine bu gün içinde eğitim, öğretim yaptığımız bina inşa edilmiştir

Zamanın ilköğretim müdürü Şevket OKKALIOĞLU, eski binanın yerinde kalarak kütüphane ve ilköğretim binası olarak kullanılmasını istemişse de bu teklif kabul edilmemiştir

Kubilay İlkokulu’nun ilk yıllarında da öğrenci mevcudu 1000’e yakındı Çevrede yeni ilköğretim okulları yapıldıysa da okul mevcudu azalmamıştır

2002–2003 Eğitim Öğretim yılından itibaren 1 müdür, 1 müdür başyardımcısı,

3 müdür yardımcısı ile eğitim öğretim hizmetini sürdürmektedir

Kubilay İlkokulu’nda sırası ile; Kemal ÜSTÜN, Şevket OKKALIOĞLU, Veli YILMAZ, Necati GERMAN, Lütfi ÖZDEMİR, Halit VAROL, Abdurrahman DEMİRCİ, Nergiz KIZILIRMAK müdürlük görevini başarı ile yürütmüşlerdir

Şuan okul müdürlüğünü Ahmet AYTEKİN yürütmektedir

Kurulduğu günden bugüne kadar yetiştirdiği öğrenciler, çeşitli meslek dallarında üst düzeyde görevlere gelmişlerdir

Eğitim ve öğretimde titiz çalışmaları bakımından başarılı sonuçları ile çevrenin takdir ve ilgisini çekmeye devam etmektedir

Kubilay İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Menemen
Okulun Telefonu: 232 832 10 30
Okulun Faksı: 232 831 14 06
Okulun Adresi: Mermerli Mahallesi Ziya Gökalp Cad No: 165
Okulun Web Adresi: Menemen Kubilay ilköğretim Okulu | wwwmenemenkubilayiook12tr | » Ana Sayfa
Okulun E-Posta Adresi: info@menemenkubilayiook12tr
Okulun Müdürü: Ahmet AYTEKİN
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Kubilay İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com