Kubilay İlköğretim Okulu Menemen İzmir |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kubilay İlköğretim Okulu Menemen İzmirKubilay İlköğretim Okulu Hakkında - Kubilay İlköğretim Okulu Tanıtım - Kubilay İlköğretim Okulu Resimleri - Kubilay İlköğretim Okulu İletişim Kubilay İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Menemen’de Cumhuriyetten önce okuma-yazma mahalle mektepleri ve medreselerde yürütülmekteydi 1900 yılında Taş Mescit’te, Doğolcu İbrahim Efendi nezaretinde bir mahalle mektebi açılmıştır Hüseyin Ağa camisinde de uzun zaman Rüştiye (ortaokul), İptidaiye (ilkokul) olarak tedrisat yapılmıştır 1910 yılında şimdiki Tevfik Fikret İlkokulu’nun karşısında Seyrek Köy’lü Mehmet Ağa’nın evinde Osman Efendi adında bir zatın teşebbüsüyle ilk ve ortaokul öğretimi gören bir okul açılmıştır Bu okul, daha sonra kalabalık olduğundan dolayı iki kısma ayrılmış, öğrencilerin bir kısmı okulumuza nakledilmiştir Kubilay İlkokulu’nun eski binası 1902 yılında Rumlar tarafından yapılmıştır Bina iki katlı ahşap ve mermer sütunlar üzerine oturtulmuş, gösterişli bir yapıydı Rum çocukları okurdu Kurtuluş Savaşı’ndan sonra bina bize geçmiştir 1923 yılında bu binaya taşınılmış ve okulun adı “NUMUNE MEKTEBİ” olmuştur Okulunun il müdürü; Kemal ÜSTÜN ’dür 1925 yılında ise “ZAFER İLKOKULU” olarak adı değiştirilmiştir 23 Aralık 1930 yılında Asteğmen Mustafa Fehmi KUBİLAY, vatan ve millet düşmanları tarafından şehit edilmiştir Kendisi aynı zamanda Zafer İlkokulu öğretmeni olduğundan, 1931 yılında Zafer İlkokulu bu olayın şehidi KUBİLAY ’ın ismini alarak KUBİLAY İLKOKULU olmuştur 1970 yılında eski okul binası yıkılarak, yerine bu gün içinde eğitim, öğretim yaptığımız bina inşa edilmiştir Zamanın ilköğretim müdürü Şevket OKKALIOĞLU, eski binanın yerinde kalarak kütüphane ve ilköğretim binası olarak kullanılmasını istemişse de bu teklif kabul edilmemiştir Kubilay İlkokulu’nun ilk yıllarında da öğrenci mevcudu 1000’e yakındı Çevrede yeni ilköğretim okulları yapıldıysa da okul mevcudu azalmamıştır 2002–2003 Eğitim Öğretim yılından itibaren 1 müdür, 1 müdür başyardımcısı, 3 müdür yardımcısı ile eğitim öğretim hizmetini sürdürmektedir Kubilay İlkokulu’nda sırası ile; Kemal ÜSTÜN, Şevket OKKALIOĞLU, Veli YILMAZ, Necati GERMAN, Lütfi ÖZDEMİR, Halit VAROL, Abdurrahman DEMİRCİ, Nergiz KIZILIRMAK müdürlük görevini başarı ile yürütmüşlerdir Şuan okul müdürlüğünü Ahmet AYTEKİN yürütmektedir Kurulduğu günden bugüne kadar yetiştirdiği öğrenciler, çeşitli meslek dallarında üst düzeyde görevlere gelmişlerdir Eğitim ve öğretimde titiz çalışmaları bakımından başarılı sonuçları ile çevrenin takdir ve ilgisini çekmeye devam etmektedir Kubilay İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Menemen Okulun Telefonu: 232 832 10 30 Okulun Faksı: 232 831 14 06 Okulun Adresi: Mermerli Mahallesi Ziya Gökalp Cad No: 165 Okulun Web Adresi: Menemen Kubilay ilköğretim Okulu | wwwmenemenkubilayiook12tr | » Ana Sayfa Okulun E-Posta Adresi: info@menemenkubilayiook12tr Okulun Müdürü: Ahmet AYTEKİN Okulun Ulaşım Bilgileri: Metropol İçi / Dışı : Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Kubilay İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|