Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fethiye, ilköğretim, muğla, nadi, okulu, yunus

Yunus Nadi İlköğretim Okulu Fethiye Muğla

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yunus Nadi İlköğretim Okulu Fethiye Muğla

Yunus Nadi İlköğretim Okulu Hakkında - Yunus Nadi İlköğretim Okulu Tanıtım - Yunus Nadi İlköğretim Okulu Resimleri - Yunus Nadi İlköğretim Okulu İletişim

Yunus Nadi İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Fethiye’de kaim, Rumlar tarafından 1884 yılında ev olarak yapılmıştır Zengin bir Rum’a ait olduğu söylenen bu binanın, Rumların 1926 yılında Fethiye’yi terk etmeleri sonucu, geniş bahçesinin bulunması nedeni ile ilkokul olarak tahsis edilmiştir Aynı yıl kız mektebi olarak hizmete girmiştir Mektep, 1928 yılında kız ve erkek öğrenci olarak karma eğitim ve öğretime başlamıştır Aynı yılda 2OKUL ismini almıştır 1939 yılına kadar 4 sınıfla idare edilmiş olup, 1939-1940 öğretim yılına 5sınıf ilave edilerek 5 sınıflı olmuştur

1949 yılında İNÖNÜ adını almıştır 1952 yılında İl daimi encümeni Ziya TUZLA’nın teklifi ile İNÖNÜ İLKOKULU adı değiştirilerek, YUNUS NADİ İLKOKULU adını almıştır

Okul, 1957 depreminde tamamen yıkılmış olup, aynı yıl ATATÜRK İLKOKULU bahçesine yapılmış olan geçici bir barakada öğrenimine devam etmiştir Barakanın yetersizliği nedeni ile 6 OCAK 1959 yılına kadar Çift öğretim yapılmıştır

Deprem sonrasında 2KARAGÖZLER MAHALLESİ’nin çocuklarının eğitim ve öğretimi düşünülerek geçici olarak yapılan barakada YUNUS NADİ İLKOKULU olarak eğitim ve öğretime başlandı Baraka sınıflarının yeterli olması nedeni ile normal eğitim ve öğretime geçildi 1961 yılında özel idare bütçesi ile okul yapımına başlanıldı 1962 yılında okul inşaatı bitti Şu anda eğitim ve öğretim yaptığımız bina 1962 yılında yapılmıştır Okulun mütahidi ÖMER DUR ve RAİF IRKIL’dır Maliyeti 275000TL olmuştur Halen 25 öğretmen ve 17 sınıfla eğitim ve öğretime devam etmektedir 1993-1994 öğretim yılında okulun denize bakan arka kısmına Okul Koruma Derneğince 38 metre karelik ek bir sınıf kazandırılmıştır Halen 440 öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir

Yunus Nadi İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Fethiye
Okulun Telefonu: 252 6141174
Okulun Faksı: 252 6145663
Okulun Adresi: FEVZİ ÇAKMAK CAD II KARAGÖZLER JANDARMA YANI FETHİYE
Okulun Web Adresi: http://wwwyunusnadiilkogretimk12tr/
Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri: İl Merkezine Uzaklığı 180 - İlçe Merkezine Uzaklığı Merkez
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Ev Kiraları 400-600

Yunus Nadi İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com