Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğuşundan, erdem, günümüze, güreşleri, halis, kırkpınar

Kırkpınar Güreşleri - Doğuşundan Günümüze Halis Erdem

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kırkpınar Güreşleri - Doğuşundan Günümüze Halis Erdem

Kırkpınar Güreşleri - Doğuşundan Günümüze Halis Erdem - Kitap Özeti - Kitap Tanıtımı

Kitap Hakkında

Gazi Mustafa Kemal'den Kurtdereli Mehmet Pehlivan'a Seni, cihana ün salmış bir Türk pehlivanı olarak tanıdım Parlak muvaffakiyetlerinin sırrını şu sözlerinle izah ettiğini öğrendim

'Ben her güreşimde arkamda Türk milletinin bulunduğunu ve millet şerefini düşünürüm'

Bu dediğini en az yaptıkların kadar beğendim, onun için senin bu değerli sözünü Türk sporcularına bir meslek düsturu olarak kaydediyorum

Bununla senden ve sözlerinden ne kadar memnun olduğumu anlarsın

Çoluk çocuğun için sana ufak bir armağan gönderiyorum

Pehlivan ömrünün tam sağlıkla uzun sürmesini dilerim 12 12 1931 Salı

Kırkpınar güreşlerinin doğuşuna ilişkin gerek söylencesel gerek akademik bir çok spekülasyon yapılmaktadır Kendiside eski bir Kırkpınar güreşçisi olan ve halen güreşe emek veren Emekli Tarih Öğretmeni Halis Erdem'in bu kitabı Kırkpınar güreşlerinin tarihini ve bugününü belgeler ışığında yerli yerine oturtacak bir kaynak yapıt niteliği taşımaktadır

Kitabı Önyüzü

Kitabın Künyesi

Kırkpınar Güreşleri - Doğuşundan Günümüze

Halis Erdem
· İlgi Yayınları
· Basım Tarihi : 05 - 2009
· ISBN : 9786058935518
· Sayfa Sayısı : 208
· Etiket Fiyatı : 1200 TL
· Bizdeki Fiyatı : 960 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com