Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
coğrafi, izmir, konumu, torbalı

Torbalı, İzmir Coğrafi Konumu

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Torbalı, İzmir Coğrafi Konumu

Coğrafi konumu
Torbalı, İzmir'in güneydoğusunda yer alır İl merkezine uzaklığı 45 km'dir Kuzeyinde Kemalpaşa; doğusunda Tire ve Bayındır; batısında Menderes; güneyinde Selçuk ile çevrelenir

TORBALI'dan yönler

İzmir (45 km)
Kemalpaşa

Menderes
KB

DG

Tire, Bayındır

Selçuk

İlçenin yüzölçümü 603 km2'dir Ayrancılar, Çaybaşı, Karakuyu, Pancar, Subaşı ve Yazıbaşı olmak üzere 6 beldesi ve 22 köyü bulunmaktadır
2000 yılı Genel Nüfus Sayımı'na göre toplam nüfusu 93216'dır Bu nüfusun 55117'si merkezde, 35037'si belde ve köylerde yaşamaktadır
İlçede 46 İlköğretim Okulu, 9 Orta Öğretim kurumu bulunmakta; 21309 öğrencinin eğitim gördüğü bu okullarda 1193 öğretmen görev yapmaktadır
İlçede, 1 Devlet Hastanesi, 1 SSK Dispanseri, 9 Sağlık ocağı, 10 Sağlık Evi, 1 Ana Çocuk Sağlığı, 1 Verem savaş Dispanseri hizmet vermektedir
İlçe ekonomisinde tarım çok önemli bir yer tutmaktadır Seracılık, sebzecilik ve hayvancılık ileri düzeydedir
Torbalı, İzmir'e 45 km uzunluğunda çift hatlı demiryolu ile bağlıdır İzmir-Aydın otoyolu karayolu ulaşımı hızlandırmıştır Adnan Menderes Havalimanı'na ve Ege Serbest Bölgesi'ne 30 km uzaklıktadır Karabel Geçidi üzerinden, Kemalpaşa - Ankara karayoluna bağlantısı vardır Bu olanaklar, son yıllarda, ilçeyi sanayi yatırımları açısından önemli bir çekim noktası haline getirmiştir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com