Torbalı, İzmir Coğrafi Konumu |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Torbalı, İzmir Coğrafi KonumuCoğrafi konumu Torbalı, İzmir'in güneydoğusunda yer alır İl merkezine uzaklığı 45 km'dir Kuzeyinde Kemalpaşa; doğusunda Tire ve Bayındır; batısında Menderes; güneyinde Selçuk ile çevrelenir TORBALI'dan yönler İzmir (45 km) Kemalpaşa Menderes KB DG Tire, Bayındır Selçuk İlçenin yüzölçümü 603 km2'dir Ayrancılar, Çaybaşı, Karakuyu, Pancar, Subaşı ve Yazıbaşı olmak üzere 6 beldesi ve 22 köyü bulunmaktadır 2000 yılı Genel Nüfus Sayımı'na göre toplam nüfusu 93216'dır Bu nüfusun 55117'si merkezde, 35037'si belde ve köylerde yaşamaktadır İlçede 46 İlköğretim Okulu, 9 Orta Öğretim kurumu bulunmakta; 21309 öğrencinin eğitim gördüğü bu okullarda 1193 öğretmen görev yapmaktadır İlçede, 1 Devlet Hastanesi, 1 SSK Dispanseri, 9 Sağlık ocağı, 10 Sağlık Evi, 1 Ana Çocuk Sağlığı, 1 Verem savaş Dispanseri hizmet vermektedir İlçe ekonomisinde tarım çok önemli bir yer tutmaktadır Seracılık, sebzecilik ve hayvancılık ileri düzeydedir Torbalı, İzmir'e 45 km uzunluğunda çift hatlı demiryolu ile bağlıdır İzmir-Aydın otoyolu karayolu ulaşımı hızlandırmıştır Adnan Menderes Havalimanı'na ve Ege Serbest Bölgesi'ne 30 km uzaklıktadır Karabel Geçidi üzerinden, Kemalpaşa - Ankara karayoluna bağlantısı vardır Bu olanaklar, son yıllarda, ilçeyi sanayi yatırımları açısından önemli bir çekim noktası haline getirmiştir Kaynak : Wikipedia |
|