Kastamonu Rüzgarı |
06-27-2008 | #1 |
kezban
|
Kastamonu RüzgarıILICA ŞELALESİ-AZDAVAY- KASTAMONU(CEHENNEM DERESİ) KANYONU(DÜNYANIN EN BÜYÜK 3KANYONU)(YABANCILAR BURAYA "VAHŞİ CENNET"TE DİYOR) KASTAMONU KULESİ ILGARİNİ KASTAMONU ILGAZ KASTAMONU ILGAZ (HER ŞEHRİMİZ GİBİ KASTAMONUNDA GÖSTEREMEDİĞİMİZ BİR DÜNYA GÜZELLİKLERİ VARKASTAMONU DAHA ÖNCE ÜSKÜDARA KADAR UZANAN BİR İMPARATORLUKMUŞ(ÖYLE DİYOLAR::d)ADININ RİVAYETLERİ ÇOK FAZLAEN BELİRGİNİ;Osmanlı zamanında bu ılın kalesı kusatılmısKusatma gunler haftalar surmus fakat bır turlu sonuc alınamıyormusKusatma sırasında askerlerden bırı kale kumandanın ızı Molı ye asık olmus, kız da onabu imkansız aska dayanamayan kız en sonunda kalenın anahtararını gence atmısBızımkıler kaleye gırmıslerKalede buyuk bı catısma baslamıs Catısma sırasında bızım genc yaralanmıs ama Molı onu oldu sanmısBabasına ettıgı ıhatnet ve buyuk askını kaybetmeye dayanamayan Moli kendını surlardan aşağı atmışkale ele gecııldıkten sonra bızın genc sevdıgı kızın cesedının basında 'KASTIN NEYDİ MOLİ DİYE AĞLAMIŞ' İşte bu cumkle yıllar ıcınde yuvarlana yuvarlana Kastamonu olmus İŞTE BÖYLEEEİNŞALLAH EĞLENMİŞSİNİZDİR
06-27-2008 | #2 |
[KAPLAN]
|
Cevap : Kastamonu RüzgarıKaradeniz'imizin güzel illerinden bir tanesi daha Gezip görme fırsatım olmadı ancak Allah ömür verirse bir gün gidip görme niyetindeyim Bu güzel paylaşımınız için teşekkürler Sevgili Kezban |
Cevap : Kastamonu Rüzgarı |
06-27-2008 | #3 |
kezban
|
Cevap : Kastamonu RüzgarıTEŞEKKÜR EDERİMGEZMENİZİ KESİNLİKLE TAVSİYE EDIYORUM FAKAT BİR UYARIDA BULUNMAM GEREKIYORKASTAMONU KANYONUNU GEZMEYİ DÜŞÜNÜRSENİZ YANINIZDA PROFOSYONEL BİR EKİP OLMASI GEREKIYORYADA ORALARI İYİ BİLEN BİRİLERİNİ BULMANIZDA İYİ OLURÇOK TEHLİKELİ BİR YER ÇÜNKÜİÇ KESİMLERİNDE AKBABALAR BİLE YASIYORAYRICA ÇEKIM KUVVETİ ÇOK FAZLA OLDUGU İÇİN ELİNİZDE OLMADAN UCURUMDAN ASAGIYA YUVARLANABİLİR,YADA KANYONDA BULUNAN BİR MAGARA VAR ORDADA BELLİ BİR YERDEN SONRA CEKIM KUVVETİ ARTIYOR ,KONTROLÜNÜZÜ KAYBEDEBİLİRSİNİZDİĞER MEKANLARDA PEK TEHLİKE YOK:d BİRAZ ÜRKÜTÜCÜOLDU AMA VAHŞİ CENNET DİYE BOŞUNA DEMEMİŞLER |
Cevap : Kastamonu Rüzgarı |
06-30-2008 | #4 |
jasmine
|
Cevap : Kastamonu Rüzgarıpaylaşımın için tşkler sevgili kezban
06-30-2008 | #5 |
djdem
|
Cevap : Kastamonu Rüzgarısaol kardeşim valla merak ettim bunları görünce hemde kastamonu hakkınde hiç bilgi yoktu bu sayde biraz bilgi edindim:d saol
06-30-2008 | #6 |
kezban
|
Cevap : Kastamonu Rüzgarıne demekbir karadenizli ve üstüneüstlük bir kastamonulu olarak görevimiz=) aralarında en keyif aldığım yer ılıca şelalesi ve kastamonu kanyonukanyona gitmek daha nasip olmadı ama bizim köy evinin camından görünüyorbir gün bir bilen bulup muhakkak gidicem orayadasizde tavsiye ederim ilginiz için hepinize teşekkür ederim |
|