Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
enerjisi, hakkında, ruzgar

Ruzgar Enerjisi / Ruzgar Enerjisi Hakkında...

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ruzgar Enerjisi / Ruzgar Enerjisi Hakkında...

Ruzgar Enerjisi

Fosillere dayanan, karbon bazli yakitlarin azalmasiyla beraber ortaya cikan yenilenebilir enerji kaynaklarindan bir tanesi de ruzgar enerjisidir Ruzgarin momentum potansiyelinin kullanilarak, ya cevrim santrallari vasitasi ile ya da suyun hidrolizi vasitasi ile elde edilen hidrojen enerjisinden enerji elde edilmesi planlanan ruzgar turbinlerinin onundeki en buyuk engel verimlilik problemidir Bir ruzgar turbini icin fiziksel gerceklere dayanarak elde edilebilecek maksimum verim yaklasik olarak 445% civarindadir Yani teknik olarak bunun uzerine cikmak mevcut fiziksel kuramlara gore olanaksizdir

Kurulus maliyeti termik, hidroelektrik ve nukleer santrallere nazaran cok dusuk olan ruzgar turbun tarlalarinin dunya uzerindeki halihazirda kurulu gucleri ulkelere gore soyle siralanabilinir:

1) ABD = 1500MW (megawatt)
2) Danimarka = 520 MW
3) Almanya = 330 MW
4) Ingiltere = 145 MW
5) Hollanda = 132 MW
6) Ispanya = 55 MW
7) Yunanistan = 35 MW
8) Italya = 10 MW
9) Hindistan = 50 MW
10)Cin = 25 MW

Bir dipnot, bir ruzgar tubin tarlasinda simdiye kadar ulasilabilinen en yuksek ruzgar turbin sayisi ABD nin California eyaletindeki kucuk bir sehir olan Stocton'da 5000 tane olarak kayitlara gecmistir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com