|
|
Konu Araçları |
bilgi, hakkında, karacaören, köyü, sivas, suşehri |
Karacaören Köyü Hakkında Bilgi Suşehri Sivas |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karacaören Köyü Hakkında Bilgi Suşehri SivasKaracaören Köyü Suşehri resimleri - Karacaören Köyü Suşehri hakkinda bilgiler Karacaören, Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlıdırŞusehri'nin en büyük köyüdür Tarihi Köy halkının 1877-1878 yıllarında Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Suşehri´ne göçtükleri bilinmektedir Göç ettikleri yerler, Şenkaya ve Sarıkamış´tır Köylüler, Erzurum ve Kars (Karaurgan)ağzı ile konuşmaktadırlar Karacaören köyünün bir de Karataş adında bir mezrası vardır Burası köyün yaklaşık 6 Km kuzeybatısındadır Kültür Her yıl Temmuz´un ilk haftası Karataş mezrasında yayla şenlikleri yapılmaktadır Köyün başlıca oyunları Horon (horan), 3 ayak, 2 ayak bar ve diğer Sivas oyunlarıdır Köy yemekleri; kesme hamur çorbası, madımak, saç ketesi, katıklı (ayranlı) çorba, sütlü çorbadır Coğrafya Suşehri ve İmranlı ilçelerini birbirine bağlayan anayol güzergahındadır Sivas iline 169 Km, Suşehri ilçesine 32 Km uzaklıktadır Dağlık bölgededir Köyde başta Karagöl olmak üzere Turnagöl (Durna) ve batak göller bulunmaktadır Ayrıca 50-60 hanelik yaylası vardır İklim Köyün iklimi Karasal ve Karadeniz iklimi karışımıdır Kuzeye doğru gidildikçe sık sarıçam ormanları, güneye (İmranlı) gidildikçe bozkırlara rastlanmaktadır Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 485 1997 369 Ekonomi Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır Başlıca üretim fasülyedir Köy halkı, kendine yetecek kadar üretim yapar Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - İsmet Coşkun 1994 - Mihrali Şimşek 1989 - Mihrali Şimşek 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Yalnız Karataş mezrası'nda henüz ne elektrik ne de telefon şebekesi mevcuttur Ayrıca köyün ve çevre köylerin güvenliğini sağlamak amacıyla Karacaören'de karakol mevcuttur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|