Moliva Aldatici Reklamlarina Dikkat |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Moliva Aldatici Reklamlarina Dikkat1-)Moliva adlı beyazlık giderici olarak tanıtım ve satışı yapılan ürünün bitkisel olduğuna dair tüketiciyi iğfale yönelik gerek bu ürünün resmi disbüritörü gerek online satıcısı olan kişisel bakım ve sağlık güzellik ürünleri satışı yapan web sitelerinde mevcut aldatıcı reklam ve tanıtımlar gerçeği yansıtmamaktadır ; 2-)Kaldı ki sözkonusu ürünün ithal edildiği ABD deki orjinal web sitesinde dahi ürünün yan etkilerinden bahsolunurken sözkonusu ürünün hiç bir yan etkisinin bulunmadığına dair ilgi web sitelerinde tanıtım ve reklam faliyeti yürütülmüştür Yine ilgi web sitesinin ABD yayını incelendiğinde ürünün etkisinin saç yapısının niteliğine göre en az 15 gün olduğu ; tam bir dönüşümün 1 aya uzandığı belirtilirken sözkonusu ürünün resmi distrübütörü olan molivacom ; ve molivashop siteleri ile bu ürünün online satışının yapıldığı diğer sitelerde 15 günde kesin etki şeklinde gerçeği yansıtmayan reklamlar yapılmaktadır 3-) Moliva adlı beyazlık gidericinin içeriğinde kansorojen içeren paraben bulunmasına rağmen kansorojen etkisi yoktur şeklindeki reklam gerçeği yansıtmamaktadır Avrupa Birliğinde saç boyalarında yasaklanan 23 maddeden biri olan ve Erkek üreme fonksiyonlarında yan etki gösteren D2,6 Dihydroxy’in ürün muhteviyatında bulunduğu gözönüne alındığında ; sözkonusu ürünün insan sağlığı açısından arzettiği tehlike tüm gerçekliğiyle ortaya çıkacaktır 3-)Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan kozmetik ürünlerinin içermemesi gereken maddeler listesinde yer alan petrolatum’un çok ucuz olması nedeniyle sözkonusu ürün içeriğinde kullanıldığı dikkate alındığında sözkonusu ürün açısından ivedilikle bir gözden geçirme yapılması gerekliliği ortaya çıkacaktır 4-)İçeriğinde deri kanserine yol açan çinko oksit , bir petrol türevi olan propylene bulunmasına rağmen bitkisel ve doğal olarak tanıtımı ve satışı yapılan bu ürüne yönelik yapılan tanıtımı görünce insan sağlığı bu denli ucuz olmamalı diyorum kendi kendime |
|