Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi, Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi, YapılışıKuru Meyveli Irmik Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir Malzemeler: 15 su bardağı irmik 75gr tereyağı (margarinde olabilir) 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker ½ su bardağı kuru üzüm 1 su bardağından iki parmak eksik irice parçalanmış ceviz içi (fındıkta olabilir) 5 su bardağı süt Üzeri için: Kuru incir Kuru kayısı Kuru üzüm tarçın Yapılışı: Teflon tencerede yağı erittim üzerine irmikleri ilave ettim ve rengi dönmeye başlayınca ceviz içlerini ekledimİrmikler pembeleşinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştararak kavurdumToz şeker ve kuru üzümleri ekledimŞeker eriyene kadar karıştırarak kavurmaya devam ettimŞeker eridiğinde sütü ilave ettimBu aşamada dikkat etmek gerekiyorBir yandan karıştırmak gerektiği için,elinize dikkate etmelisiniz sıçrayabiliyorKarıştırarak sütü çekmesine yardımcı oldumSütü çekince ocağı kapattım Kupların her birinn dibine 1 adet kuru kayısı,1 adet kuru incir ve 1 çorba kaşığı kuru üzüm yerleştirdimÜzerlerine tatlıyı paylaştırdım Tatlının üzerine dibinde yaptığım işlem tekrarladımOda ısında soğumaya bıraktımSoğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirdimServis yaptım Afiet olsun, alıntıdır |
|