Kayrak Köyü Turgutlu Manisa |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayrak Köyü Turgutlu ManisaKayrak Köyü Turgutlu Bilgileri -Kayrak Köyü Hakkında - Kayrak Köyü Tanıtımı - Kayrak Köyü Resimleri İlçe: TURGUTLU - İl: MANİSA Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Manisa Bilgiler Nüfus 362 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 45407 Alan Kodu 0482 Yönetim Coğrafi Bölge Ege Bölgesi İl Manisa İlçe Turgutlu Web Sitesi Kayrak KÖYÜ, Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür Nüfus: 600 2007 yılı Posta Kodu: 45407 Alan Kodu: 0236 YÖNETİM: Coğrafi Bölge: Ege Bölgesi İl Manisa İlçe:Turgutlu Kayrak, Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı çok güzel bir köydür Kayrak Köyümüzün Tarihi 1800'lü yılların sonuna kadar dayannmaktadır Köyümüz; ismini Köyümüz civarında bulunan, bol ve kaliteli KAYRAK taşından almaktadır Kültürü: Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya: Köyümüz Manisa iline 40 km, Turgutlu ilçesine 12 km uzaklıktadır İklim: Köyümüzün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus: Yıllara göre Kayrak Köyümüzün nüfus verileri 2007- 600/ 2000- 362/ 1997- 399/ Ekonomi: Köyümüzün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık: Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: * 2009 - MEVLÜT ZEYBEK * 2004 - İHSAN DİNDAR * 1999 - İHSAN DİNDAR * 1994 - MUSA İZGÜ * 1989 - NURİ ÖNDER * 1984 - NURİ ÖNDER Altyapı bilgileri -Köyümüzde, ilköğretim okulu vardır ancak ilköğretim 1-2 ve 3 sınıf öğrencileri bu okulda eğitim görmektedir Diğer sınıflarda eğitim gören öğrenciler taşımalı eğitimden yararlanmaktadır -Köyümüzün içme suyu şebekesi vardır -Kanalizasyon şebekesi yoktur -Köyümüzde PTT acentesi vardır -Köyümüzde tek kubbeli ve tek minareli Cami bulunmaktadır -Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur -Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır -Köyümüz; Avea ve Turkcell GSM operatörlerinin %100 kapsama alanı içerisindedir (Vodafone hattı olanlar biraz gezinmek zorunda kalabilirKöyümüz tarihi ve doğal güzellikleriyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir Hazırlayan: HASAN GÖKMEN wwwhasangokmentrgg Coğrafya [değiştir] Manisa iline 40 km, Turgutlu ilçesine 12 km uzaklıktadır İklim [değiştir] Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus [değiştir] Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 600 2000 362 1997 399 Ekonomi [değiştir] Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık [değiştir] Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - MEVLÜT ZEYBEK 2004 - İHSAN DİNDAR 1999 - İHSAN DİNDAR 1994 - MUSA İZGÜ 1989 - NURİ ÖNDER 1984 - NURİ ÖNDER Altyapı bilgileri Köyümüzde, ilköğretim okulu vardır ancak ilköğretim 1-2 ve 3 sınıf öğrencileri bu oulda eğitim görmetedir Diğer sınıflarda eğitim gören öğrenciler taşımalı eğitimden yararlanmaktadır -Köyümüzün içme suyu şebekesi vardır -Kanalizasyon şebekesi yoktur -Köyümüzde PTT acentesi vardır -Köyümüzde tek kubbeli ve tek minareli Cami bulunmaktadır -Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur -Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|