Kargın Köyü Ahmetli Manisa |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kargın Köyü Ahmetli ManisaKargın Köyü Ahmetli Bilgileri - Kargın Köyü Hakkında - Kargın Köyü Tanıtımı - Kargın Köyü Resimleri İlçe: AHMETLİ - İl: MANİSA Köy Muhtarı: MUHARREM AYDIN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0-2367728014 Cep Telefonu: 0532 5607276 Manisa Bilgiler Nüfus 11000 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 45450 Alan Kodu 0482 Yönetim Coğrafi Bölge Ege Bölgesi İl Manisa İlçe Ahmetli Web Sitesi Kargın, Manisa ilinin Ahmetli ilçesine bağlı bir köydür Tarihi köyümüzün tam olarak kuruluş veya oluşum tarihi bilinmemektedir ayrica birçok mediyete ev sahipliği yapmıştır aslında karkın köyü bir beylikten oluşmuştur kargın beyliği olarak bazı yerlerde adı geçer bunun yanı sıra bu beylik asime olmuş dışarın göç almış ve çeşitli ırklardan oluşan (yörük,araplı,giritli,laz,arna vut) gibi ırklardan oluşur ve çok güzel ve temiz insanların yaşadadığı güzel ve şirin bir köydür tüm insanların enazın birdefa görmesi gerektiğini düşünüyorum kendi adıma havasını ve suyunu almak lazımNumber one garkın Kültür Köy kültürünü burada tam anlamıyla yaşayabilirsiniz Coğrafya Manisa iline 61 km, Ahmetli ilçesine 14 km uzaklıktadırUrganlı kaplıcalarına 5 km dir İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 826 1997 822 Alt Yapı Bilgileri [ Köyde sağlık ocağı ve evi vardır3 tane kahvehane 3 tane bakkal 1 berber 1 et lokantası ve kamyon garajı ile kantar da mevcutturİlkokul ve yapılmakta olan bir ilköğretim okulu ayrıca park vardır Ekonomi [değiştir] Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırBiberin üzümün başkenti olarak bilinir garkın biberi kalitesiyle kendini kanıtlamıştırBunun yanında salatalık,domates,karpuz,darı üretiminde de adından söz ettirmektedir Muhtarlık [değiştir] Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 1992_2003 - Abdullah Aydın 20004_2008 - Muharem AYDIN 20005___- _ FADIL aydın köy çok gelişmişiki tane köprüsü varmalesef yağmur yağdığında giriş çıkış engellenirben bu yaşa kadar yaşadım hiç bişey görmedim Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|