Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmetli, kargın, köyü, manisa

Kargın Köyü Ahmetli Manisa

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kargın Köyü Ahmetli Manisa

Kargın Köyü Ahmetli Bilgileri - Kargın Köyü Hakkında - Kargın Köyü Tanıtımı - Kargın Köyü Resimleri

İlçe: AHMETLİ - İl: MANİSA

Köy Muhtarı: MUHARREM AYDIN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

0-2367728014

Cep Telefonu:

0532 5607276

Manisa
Bilgiler
Nüfus 11000 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 45450
Alan Kodu 0482
Yönetim
Coğrafi Bölge Ege Bölgesi
İl Manisa
İlçe Ahmetli
Web Sitesi

Kargın, Manisa ilinin Ahmetli ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

köyümüzün tam olarak kuruluş veya oluşum tarihi bilinmemektedir ayrica birçok mediyete ev sahipliği yapmıştır aslında karkın köyü bir beylikten oluşmuştur kargın beyliği olarak bazı yerlerde adı geçer bunun yanı sıra bu beylik asime olmuş dışarın göç almış ve çeşitli ırklardan oluşan (yörük,araplı,giritli,laz,arna vut) gibi ırklardan oluşur ve çok güzel ve temiz insanların yaşadadığı güzel ve şirin bir köydür tüm insanların enazın birdefa görmesi gerektiğini düşünüyorum kendi adıma havasını ve suyunu almak lazımNumber one garkın

Kültür

Köy kültürünü burada tam anlamıyla yaşayabilirsiniz

Coğrafya

Manisa iline 61 km, Ahmetli ilçesine 14 km uzaklıktadırUrganlı kaplıcalarına 5 km dir

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 826
1997 822

Alt Yapı Bilgileri [

Köyde sağlık ocağı ve evi vardır3 tane kahvehane 3 tane bakkal 1 berber 1 et lokantası ve kamyon garajı ile kantar da mevcutturİlkokul ve yapılmakta olan bir ilköğretim okulu ayrıca park vardır
Ekonomi [değiştir]

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırBiberin üzümün başkenti olarak bilinir garkın biberi kalitesiyle kendini kanıtlamıştırBunun yanında salatalık,domates,karpuz,darı üretiminde de adından söz ettirmektedir
Muhtarlık [değiştir]

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

1992_2003 - Abdullah Aydın

20004_2008 - Muharem AYDIN

20005___- _ FADIL aydın

köy çok gelişmişiki tane köprüsü varmalesef yağmur yağdığında giriş çıkış engellenirben bu yaşa kadar yaşadım hiç bişey görmedim

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com