Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, bilgileri, ilköğretim, nazilli, okulu, pirlibey

Pirlibey İlköğretim Okulu Bilgileri Nazilli Aydın

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pirlibey İlköğretim Okulu Bilgileri Nazilli Aydın

Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Pirlibey İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Nazilli'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Pirlibey İlköğretim Okulu Resimleri - Pirlibey İlköğretim Okulu Hakkında

TARİHÇE

1928 Harf devrimi ile birlikte Pirlibey'de çağdaş okul açıldı 1928 de 3 sınıflı olarak açılan ilkokul 1938-1939 öğretim yılında 5 sınıfa çıkarıldı Bu yüzden 1940 yılında okul mezun vermedi
Pirlibey’de görev yapan ilk öğretmen SABRİ BEY adında biridir Sabri Bey eğitim-öğretim çalışmalarını bir camide yürütüyordu Öğrenci ve sınıf sayısı arttıkça ilkokula yeni öğretmenler verilmeye başlandı Sırasıyla EMİN BEY ; ALİ RIZA BEY ;TAHSİN BEY adlarında 3 öğretmen öğretim çalışmalarını sürdürdüler
Cami yetersiz gelince okul olarak ahşap bir bina yapıldı Okul bu binaya taşındı
1932 de yapılan okul binası iki dersliklidir Bir de yönetim odası vardır
İlkokulun 1 Nolu öğrencis NAZMİ ÖZTÜRK' tür Bu öğrenci Kızılçullu Köy Enstitüsünü bitirerek mezun olduğu ilkokula öğretmen olarak gelmiştir
1944 yılında 109 erkek ve 68 kız olmak üzere okulun mevcudunun 177 öğrenci olduğu görülmektedir
Okulun mevcudu 1946`ya kadar artmış,1946`dan 1950`ye kadar da azalmıştır En düşük mevcut 86 erkek, 34 kız toplam 120 olarak 1950 yılında görülmektedir1950`den 1966`ya kadar öğrenci sayısı düzenli olarak artmıştır 1966`dan 250 kişiyle kişiyle en yüksek düzeye ulaşmıştır Bu tarihten sonrada yeniden bir azalma görülmektedir 1990`da 148`e kadar inmiştir Okul ilk diplomasını 1936`da verilmiştirAynı yıl 7 erkek, 1kız mezun olmuştur İlk yıllarda kız öğrencilerin mevcuda oranı hayli düşüktür Şimdi ise kızlarla erkekler eşit sayıdadır
2010 yılı itibariyle taşımalı eğitim yapılmakta olup öğrenci sayısı 147’dir

FİZİKİ DURUM
Okulumuz iki binadan oluşmakta olup fiziki yapısı eskidirFakat 2010 yazında okulumuz büyük onarıma alınıp büyük ölçüde tamirat geçirecektirAnabinada birinci kademe sınıfları , anasınıfı , müdür odası , öğretmenler odası ve hizmetli odası bulunmaktadırEk binada branş sınıfı uygulaması olup fen ve teknoloji sınıfı , matematik sınıfı ,ingilizce sınıfı , türkçe ve sosyal bilgiler sınıfları vardırAyrıca ek binada 1 müdür yardımcısı odası 1 öğretmenler odası ve bilişim teknolojileri sınıfı mevcuttur,

Pirlibey İlköğretim Okulu Aydın Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Pirlibey İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Pirlibey İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Pirlibey İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Pirlibey İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: PİRLİBEY İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Cumhuriyet Mah 13 Sok No:90 Pirlibey Kasabasi

Telefon Numarası: 2563372009

Faks Numarası:Bilgi Yok

E-mail Adresi 230276@mebk12tr

Web Adresi: Pirlibey İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com