|
|
Konu Araçları |
bilgi, hakkında, kızılcakese, köyü, merkez, zonguldak |
Kızılcakese Köyü Hakkında Bilgi Merkez Zonguldak |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızılcakese Köyü Hakkında Bilgi Merkez ZonguldakKızılcakese Köyü - Kızılcakese Köyü Zonguldak - Kızılcakese Köyü Hakkında -Kızılcakese Köyü Resimleri Zonguldak Bilgiler Nüfus 518 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 67000 Alan Kodu 0372 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Zonguldak İlçe Merkez Kızılcakese, Zonguldak ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi 300-400 sene önceleri köyün gercek adı kızıl kese olarak bılınır sonradan bu ısım kızılcakese olarak degistirilmiştir Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Zonguldak merkezine 15 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 517 2000 518 1997 512 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Nedim Kaymak 1999 - Nedim Kaymak 1994 - Nedim Kaymak 1989 - Hasan Çetin 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır [[kanalizasyon]yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır altyapısıyokturyollarıtambitm emiştir Köyünüze Ait Resim Ve Bilgileri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|