Yukarısoğukçam Köyü Alaçam Samsun |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yukarısoğukçam Köyü Alaçam SamsunSamsun İli Köyleri - Yukarısoğukçam köyü Hakkında -Yukarısoğukçam köyü Tanıtımı - Yukarısoğukçam köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 646 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55800 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Alaçam Yukarısoğukçam, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Samsun iline 70 km, Alaçam ilçesine 19 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus [değiştir] Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 646 1997 817 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Tütün köy genelinde ençok yapılan tarım ürünüdür Tarımda çeşitlilik ve modernizasyon amacıyla Tarım Bakanlığınca Köy pilot bölge seçilmiş ve Tarım merkezi kurulmuştur Bölgede Ziraat Mühendisi Erol KÖSE tarımla ilgili yayım faaliyetini yürütmektedir Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2009 Erol Yaman 2004 Erol Yaman 1999 Erol Yaman 1994 1989 1984 Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 646 1997 817 İle Uzaklığı: 70 km İlçeye Uzaklığı: 19 km Rakım: m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Var Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı vardır Tarım Merkezi vardır TARIM BİLGİ Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|