Senin Gönlün Kara Taştan Da Katı!.. |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Senin Gönlün Kara Taştan Da Katı!.." Kalbleriniz kasvet peydâ edince sertlikde taş gibidir veyahut taşdan da daha şiddetlidir" (Bakara sûresi; 74) Ebû Bekir Verrâk -rahimehullah-'ın küçük oğlu Kurân okumağa hocaya giderdi Bir gün benzi sararmış olarak ve titreyerek erkenden hocasından geldi Babası: -Ey oğul sana ne oldu?dedi -Ey baba! Bu gün hocam bana Kur'ân âyetinden bir ders verdi Onun mânâsını işittim, korkumdan bu hale geldim, dedi -Ey oğul o âyet hangi âyetdir? dedi Oğlu: "Eğer küfür üzerine devam eder de kalırsanız nefsinizi azabdan nasıl saklayacaksınız? O günde ki o günün şiddetinden çocuklar koca olurlar Yani saçları ağarır" (Müzzemmil sûresi; 17) İşte bu âyet-i celîlenin mânâsını o çocuk hocasından anlayınca korkusundan hasta oldu Ölüm döşeğine düştü, can verdi öldü Babası oğlunun kabrine gider, ağlar ve der idi ki: Senin oğlun Kur'ân'dan bir âyet işitti, korkusundan can verdi, sen ise bu kadar zaman Kur'ân okur hatmedersin, ömrün artık sona erdi, ecelin de yaklaşdı fakat hâlâ hukuk-ı ilâhiyeden çocuk kadar korkmazsın! Meğer senin gönlün kara taştan da katı imiş ki kalbine Kur'ân-ı âzim'üş-şân te'sir etmiyor Osman -radıyallahu anh-'den bir rivâyette Nebî -sallallahu aleyhi ve sellem-: "Sizin en faziletliniz Kur'ân'ı öğrenen ve öğretendir," buyurmuştur |
|