Vücudum Cehennem Kadar Olsun |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vücudum Cehennem Kadar Olsun[Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekli ] Birgün Resulullah Efendimiz, Eshab-ı ile mescidde otururken, Cebrail aleyhisselam geldi ResuI-i Ekrem'e, - Ebu Bekir'in bir saat ibadeti başkalarının yetmiş yıllık ibadetinin yerini tutar, dedi ResuI-i Ekrem, bir şey söylemeyip, Hazret-i Bilal'e, Hazret-i Ebu Bekir (ra)'i çağırmasını emir buyurdu Hazret-i Ebu Bekir (ra) hemen geldi Resulullah, Hazret-i Ebu Bekir'i karşıdan görünce, karşılayıp, yanına oturttu - Evde ne yapıyordun ne gibi bir amelle meşguldün? diye sordu O da şöyle cevap verdi: - Hatırama şu gelmişti: Hak Teala Cenneti ve Cehennemi yarattı Her ikisini de dolduracağını diledi (takdir etti) Hak Teala'dan, vücudumu Cehennemi dolduracak kadar büyük yapmasını ve yalnızca oraya beni koymasını başka kulunu koymamasını diledim Böylece hem Hak Teala'nın takdiri yerine gelmiş, hem de bütün insanlar Cehennem korkusundan kurtulmuş olurlar, cevabını verdi Eshab-ı kiram, Hazret-i Ebu Bekir (ra)'in bu yüksek duasına hayran kaldılar |
|