Aile İçi Sorun Farklı |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile İçi Sorun FarklıSA arkadaşlar yaklaşık 10 aylık evliyim dib bu soruyu sordum ama hala cevap gelmedi birde burda sizlere sorayım dedim tesettürlü bir hanımla hayatımı birleştirdim evlenmeden önce erkek kardeşimin bizimle kalacağını kendisine bildirdim fakat evlendikten sonra eşim bunu yapamıyacağını söylediki kardeşim zaten bizimle kısa bir süre içinde bizimle kalacaktı 10 aylık evlilik süresince kardeşim bizimle toplamda 2 yada 3 ay aralıklarla kaldı geçenlerde ağır bir tartışmadan sonra eşim annesine gitti ve 1 hafta gelmedi neyse geçenlerde gidip getirdim ve şuan evimizdeyiz kardeşimin bizimle kalması islami açıdan uygun değilmi bu konu hakkında bana bilgi veririseniz beni çook mutlu edersiniz hepinizden allah razı olsun |
Aile İçi Sorun Farklı |
08-04-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile İçi Sorun FarklıPeygamber Efendimizin, kocanın erkek akrabalarının, kadın için "ölüm" olduğunu ifade ederek, sakınılmasını tavsiye etmişlerdir Hadisi şerif şöyledir: Peygamber Efendimiz (asm) bir defasında, "Kadınların bulunduğu yere girmekten sakının" buyurdu Ensardan bir zat, "Yâ Resulallah, kayınlar (erkeğin akrabaları) hakkında ne buyurursunuz?" şeklinde sorması üzerine, "Kayın ölümdür" buyurdular Bir hanım kayınına hizmet etmek ve sıkıntısını çekmek zorunda değildir Şayet bir kimse evine erkek kardeşini almak istiyorsa erkek kardeşinin hanımıyla evde yalnız kalmasına müsaade edemez İkinci olarak da hanımını bu misafirine hizmet etmesi konusunda zorlayamaz Kadın istemiyorsa kayınına yemek yapmayabilir ve bulaşığını temizlemeyebilir Erkek bunları kendisi yapmalıdır |
|