Türk Sanat Müziği'nden Esintiler |
02-23-2008 | #1 |
Equinox
|
Türk Sanat Müziği'nden EsintilerEski Dostlar Unutulmuş birer birer Eski dostlar, eski dostlar Ne bir selâm, ne bir haber Eski dostlar, eski dostlar Hayâl meyâl düşler gibi Uçup giden kuşlar gibi Yosun tutan taşlar gibi Eski dostlar, eski dostlar Unutulmuş isimlerde Bilinmez ki nasıl, nerde Şimdi yalnız resimlerde Eski dostlar, eski dostlar Makam: Rast Usûl : Semâi Beste: Gültekin Çeki Güfte: Hayri Mumcu
02-23-2008 | #2 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerUsûlü: Düyek Makamı: Nihâvend Güftekârı: Zeynettin MARAŞ Bestekârı: Zeynettin MARAŞ İnleyen Nağmeler İnleyen nağmeler ruhumu sardı Bir rüya ki orada hep şarkılar vardı Uçan kuşlar, martılar, Yeşil, tatlı bir bahar, Gülen şen sevdalılar vardı Arzular orada, zevk oradaydı Bir deniz ki aşk dolu dalgalar vardı Uçan kuşlar, martılar, Yeşil, tatlı bir bahar, Gülen şen sevdalılar vardı
02-23-2008 | #3 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerKalbe Dolan O İlk Bakış Nihâvend / Semâî Güfte: Mehmet Gökkaya Beste: Erol SayanKalbe dolan o ilk bakış Unutulmaz unutulmaz Sevda ile ilk uyanış Unutulmaz unutulmaz İlkbahar yaz mevsim mevsim Bir kaç mektup bir kaç resim Yıllar geçse o bir isim Unutulmaz unutulmaz Sahil boyu boş yamaçlar İsim yazılan ağaçlar Öpülen koklanan saçlar Unutulmaz unutulmaz İlkbahar yaz mevsim mevsim Bir kaç mektup bir kaç resim Yıllar geçse o bir isim Unutulmaz unutulmaz Kah gülünür kah ağlanır Yollar gurbete bağlanır İnsan unuturum sanır Unutulmaz unutulmaz İlkbahar yaz mevsim mevsim Bir kaç mektup bir kaç resim Yıllar geçse o bir isim Unutulmaz unutulmaz sevgili Eşime itaf olunur
02-23-2008 | #4 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerDuydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara Hani bendim yedi renk hani tende can idim Hani gündüz hayalin geceler rüyan idim Demek ki senin için aşk değil yalan idim Acırım heder olan o en güzel yıllara Söz: hturgut yarkent Müzik : selahattin altınbaş Seslendirenler: Coşkun Demir, Emel Sayın, Muazzez Ersoy, Müzeyyen Senar
02-23-2008 | #5 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerEllerim Böyle Boşmu Kalacaktı? Makam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Şekip Ayhan Özışık Güfte: Şekip Ayhan Özışık Ellerim böyle boş, boş mu kalacaktı? Gözümde hep böyle yaş, yaş mı kalacaktı? Aramızda sıra dağlar, dağlar mı olacaktı? Üzülme sen meleğim, gün olur kavuşuruz Ecel ayırsa bile mahşerde buluşuruz Biz de mi böyle, böyle olacaktık? Bu en güzel çağda yas mı tutacaktık? Aramızda sıra dağlar, dağlar mı olacaktı? Üzülme sen meleğim, gün olur kavuşuruz Ecel ayırsa bile mahşerde buluşuruz
02-23-2008 | #6 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerUNUTMADIM SENİ BEN Karcığar (Düyek) Bestekâr : Şekip Ayhan Özışık Güftekâr : Müzehher Güyer Unutmadım seni ben unutmadım her zaman kalbimdesin Aylar yıllar geçti söyle sen nerdesin Anlaşıldı sen geri dönülmeyen yerdesin Anlaşıldı sen geri dönmeyeceksin Unutmadım unutamadım seni ben her zaman bendesin
02-23-2008 | #7 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerBiR RÜZGARDIR GELiR GEÇER SANMIŞTIM Bir rüzgardır, gelir geçer sanmıştım Meğer başımda esen kasırgaymış sevgilim Gönül oyunudur bunun izi kalmaz demiştin Meğer içimde yanan bir volkanmış sevgilim Birgün gelir unutursun demiştin Hicranını uyutursun demiştin Unutmadım unutmadım Aşka hasret sana hasret Bekliyorum sevgilim Gönül oyunudur bunun izi kalmaz demiştin Meğer içimde yanan bir volkanmış sevgilim Güfte: Anonim, Beste: Sadettin Kaynak
02-23-2008 | #8 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden Esintiler BIR BAHAR AKSAMI RASTLADIM SIZE
Bir bahar aksami rastladim size Sevinçli bir telas içindeydiniz Derinden bakinca gözlerinize Neden basinizi öne egdiniz Içimde uyanan eski bir arzu Dedi ki yillardir aradigim bu Simdi soruyorum büküp boynumu Daha önceleri neredeydiniz Güfte: Fuat Edip Baksi, Beste: Selahattin Pinar
02-23-2008 | #9 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerAnla Artık Anla Beni (Son Mektup) Makam: Nihâvend Usûl : Sofyan Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Aydın Ünsal Anla artık, anla beni Unut bütün geçenleri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum Biliyorum ayıracak bu son mektup ikimizi Bu son mektup koparacak yıllar süren sevgimizi Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum Üzülsen de artık yeter Gelmez güzel günler geri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum
02-23-2008 | #10 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerBahar Bitti Güz Bitti Makam: Nihâvend Usûl : Curcuna Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Ramazan Gökalp Arkın Bahâr bitti, güz bitti Artık bülbül ötmüyor Yâre tel çekem dedim Tel derdim iletmiyor Yollar kapandı kardan Turna gelmez diyârdan Haber çıkmadı yârdan Bu ayrılık bitmiyor Derdim çok, dermanım yok Cânân çok, cânânım yok Onsuz adım sanım yok Teselli kâr etmiyor Bahâr yeşil gözüydü Bülbül tatlı sözüydü Gonca pembe yüzüydü Hayâlimden gitmiyor Ayrılık deniz gibi Ölü bir beniz gibi Uzayanbir iz gibi Bitmiyor, âh, bitmiyor
02-23-2008 | #11 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerBEKLENEN ŞARKI Gözlerinin içine başka hayal girmesin Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin İstersen yum gözlerini tıpkı düşünür gibi Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Kıskanırdım seni ben kendi gözümden bile Nasıl verirdim seni birgün yabancı ele Sana gelen yollarda daima beni bekle Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Güfte, Beste: Zeki Müren-Salih Gözen
02-23-2008 | #12 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerBİR SEVGİ İSTİYORUM Yılları durduracak, güneşi doğduracak Dünyamı dolduracak, bir sevgi istiyorum Deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek Gözlerimde tütecek bir sevgi istiyorum Halimi anlayacak, derdime katlanacak Benimle ağlayacak sevgili istiyorum deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek Gözlerimde tütecek bir sevgi istiyorum Güfte: Halit Çelikoğlu, Beste: Necdet Tokatlıoğlu
02-23-2008 | #13 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden Esintiler DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDAYIZ Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç Cihana bir daha gelmek hayal edilse bile Avunmak istemeyiz böyle bir teselliyle Aah geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan ve arkasında güneş doğmayan büyük kapıdan Geçince başlayacak bitmeyen sükunlu gece Gruba karşı bu son bahçelerde keyfince Ya şevk içinde harap ol ya aşk içinde gönül Ya lale açmalıdır göğsümüzde yahut gül Aah dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Güfte: Y Kemal Beyatlı, Beste: M Nurettin Selçuk, Makam: Segah
02-23-2008 | #14 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerENGİNDE YAVAŞ YAVAŞ (BUGÜN DE AKŞAM OLDU) Enginde yavaş yavaş günün minesi soldu Derdim bana arkadaş bugün de akşam oldu Gölgeler indi suya kuşlar vardı uykuya Gurbeti duya duya bugün de akşam oldu Su uyur fısıldaşır gider yare ulaşır Yolcu yolda yaraşır bugün de akşam oldu Güfte: Vecdi Bingöl, Beste: Sadettin Kaynak
02-23-2008 | #15 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerAVUÇLARIMDA HALA SICAKLIĞIN VAR Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Avuçlarımda hala sıcaklığın var inan Hasretindir içimde hep alev alev yanan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan
Güfte, Beste: Yusuf Nalkesen, Makam: Kürdili Hicazkar