İsmimi Unutma |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmimi Unutmaismimi unuttuğun zamanlardı kimbilir/belki de sadece ismimi kaç gece uykusuz kaldı düşlerim yarı uyanık sarıldım bende bıraktığın kelimelerine kimbilir/bilebilir? hem de bir çok gece beni anladığını sandığım bir sen vardı oysa beni herkesden çok duyumsadığını sandığım özgeleceğim vardı mesela, özgeçmişim değil nasıl da uzaklaşıyorum senden/utanarak ama/tahmin edemeyeceğin kadar/sıkılarak beni bağışla diyemem sana diyemem yüreğimi ben yangınlara attım sensin beni senden ayrı tutan beni suskunluğunla/sen kaçışlara attın kelimeleri araladığımda, gözlerimi alan her boşlukta ayrılık yatıyor ayrılık çıkıyor karşıma/yazmak istemediğim her satırda bir zaman geliyor, unutmalıyım diyorum unutmalıyım avuçlarımda biriken gözyaşlarını uzaklar hep uzak kalıyor sevdaya biraz daha uzaklaşırsam, sol yanım hep uzak düşecek sevdana ne kadar ayrı kaldın oysa yazmaktan bir doğum günü geçti bu yalnızlıkta kimbilir kaç gece yağmurlar birikti kirpiklerimde kimbilir kaç gece/sen hiç bilmedin bir düşünce var ki kemiriyor beynimi belki de hiç bilmek istemedin ne güller geldi/ne sevgi dolu telefonlar oysa istediğim bir tek sendin/yetişemedin eskiden sen baktığında görebiliyordum düşlerimi şimdi/kim gözlerime baksa, sensizliğin intihar sahnelerinde buluyor kendisini sen hiç bir çift gözün içinde öldürüldün mü? ben senin gözlerinde şahadet getiriyorum/dudaklarıma akıt nefesini oysa umarsızlığından taşıyor bekleyişlerim nasıl bir bıçak gibi kesip atabilirim? -miş’li geçmiş zamanların küllerinde şehvetimiz var sabret diyorsun/sabrediyorum lakin, her gün artan acılarımda/senin mutlak parmağın var susmaktan bıkmayan bir ben/bir daha olmayacak diyebilir misin? bende tutunduğun yer kadar/benim de tutunmaya ihtiyacım var ismimi unuttuğun zamanlardı kimbilir/belki de sadece ismimi kaç gece sığındım bende bıraktığın sözlerine yarı üşür bir halde küfürler yağdırdım/rüyalarımın kesilişine kimbilir/bilebilir? hem de her gece hatırlayabildiğim senden daha çok sevilmem daha çok ben/içimden şimdi aynaya son kez bak kendin için göreceğin yüz/sende bıraktığım son eserim PELİN ONAY |
|