Asr-İ Saadet'te Çocuk Olmak |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asr-İ Saadet'te Çocuk OlmakAsr-ı Saadette çocuk olmak Ümmü Halid olmak Halid bin Said'in küçük kızı Kırmızı bir elbise var üzerinde Ve babasıyla beraber ALLAH(CC) Rasulü'nün huzurunda Bu kız çocuğu Habeşistan'da doğduğu için Efendimiz,onu görünce; ''Sene! Sene!''diye sesleniyor ona Habeş dilinde ''güzel kız'' anlamında Sohbet ilerledikçe Ümmü Halid, Efendimize daha çok yaklaşıyor Ve bir ara sırtındaki Peygamberlik mührüyle oynamaya başlıyor Halid bin Said hemen müdahale ediyor kızına Ama HzPeygamber ona engel oluyor; ''Bırak oynasın'' diyor Bir keresinde Efendimize bir yerden kumaş gelmişti, Arasında iki tarafı da işlemeli bir de elbise vardı Bana Ümmü Halid'i getirin buyurdular Ümmü Halid getirilince, Elbiseyi ona giydirdiler ve iki kez; ''Bunu giy, üzerinde eskisin'' dediler Sonra da elbisede bulunan çiçek işlemesini parmaklarıyla göstererek : ''Ümmü Halid! Bak bu güzel,bu çok güzel'' dediler Asr-ı Saadette çocuk olmak Abdullah, Ubeydullah veya Kesir olmak, HzAbbas'ın çocukları, Fahr-i Kainat onları yan yana dizer, Sonra karşılarına geçer, ve ''Kim benim yanıma daha önce gelirse, Ona şunu şunu vereceğim'' derdi, Onlar da koşarak gelir HzPeygaberin sırtına tırmanır, Göğsünün üzerine çıkarlardı HzPeygamber de onları öpüp bağrına basardı Abdullah bin Cafer anlatıyor : ''Çocukluğumda Abbasın oğlu Kusem ve Ubeydullahla oyun oynadığımız bir sırada Rasulullah yanımızdan geçti Beni gördüklerinde şu çocuğu bana uzatınız buyurdular Beni bineğinin önüne oturttular Sonra da Kusemi göstererek şimdide şunu uzatınız dediler Ve onuda terkisine bindirdiler Sonra da Fahr-i Kainat başımı üç kere sıvazladılar Her sıvazlamada da EY RABBİM(CC) Sen Caferin yokluğunu çocuklarına hissettirme Ve onun yerini Sen doldur diye dua ettiler'' Asr-ı Saadette çocuk olmak Hasan Hüseyin olmak Efendimizin gül demetleri Selman-i Farisi anlatıyor Bir gün Rasulullah'la birlikte oturduğumuz bir sırada Ümmü Eymen gelerek : ''Ya Rasulallah Hasan'la Hüseyin kayboldular'' dedi Hz Peygamber, etrafında oturan bizlere : ''Kalkınız ve oğullarımı arayınız'' buyurdu Ve herkes bir tarafa dağıldı Bende Hz Peygamberin gittiği tarafa yöneldim Bir dağın eteğine kadar geldik Bir de ne görelim Hasan'la Hüseyin birbirlerine sarılmış uyuyorlar Hz Peygamber onların yanına gitti Onları birbirlerinden ayırdı, Yüzlerini okşayıp şöyle dedi : ''Annem Babam size kurban olsun Siz ikiniz ALLAH(CC)katında ne kadar değerli ve şereflisiniz'' Sonra da birini sağa öbürünüde sol omzuna aldı Onları böyle görünce ben dedim ki: ''Cennet sizlerin olsun ne güzel bir bineğiniz var böyle'' Rasulullah da şöyle buyurdu: ''Ama onlar da ne güzel binicidirler'' Asr-ı Saadette çocuk olmak Ümame olmak Hz Zeynebin küçük kızı Efendimizin bir başka gülü Fahr-i Kainat onu çok seviyor Ve namaz kılarken bile onu yanından ayırmıyor Öyle ki ALLAH(CC)Rasulü namaz kılarken ümame onun sırtına biniyor Rükuya eğildiği sırada Efendimiz onu yere indiriyor Kalkarken de yine dedesinin sırtında Ve bir gün oluyor, Ümame hastadır Ve bu hastalıktan kurtulamayacaktır Hz Zeynep, Babasının gelmesi için haberci gönderir Hz Peygamber torununu son kez görecektir İçeri girip Ümamenin yanına oturunca Ümame hemen dedesinin kucağına çıkar Ve ona sokulur ALLAH(CC) Rasulü onu bu halde görünce Gözlerinden yaşlar boşalır Şefkat ve merhamet nazarıyla dolmak Veya Asr-ı Saadette çocuk olmak ~*~ DURSUN ALİ ERZİNCANLI ~*~ |
08-02-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asr-İ Saadet'te Çocuk Olmakaliye_aliye´isimli üyeden Alıntı Asr-ı Saadette çocuk olmak Ümmü Halid olmak Halid bin Said'in küçük kızı Kırmızı bir elbise var üzerinde Ve babasıyla beraber ALLAH(CC) Rasulü'nün huzurunda Bu kız çocuğu Habeşistan'da doğduğu için Efendimiz,onu görünce; ''Sene! Sene!''diye sesleniyor ona Habeş dilinde ''güzel kız'' anlamında Sohbet ilerledikçe Ümmü Halid, Efendimize daha çok yaklaşıyor Ve bir ara sırtındaki Peygamberlik mührüyle oynamaya başlıyor Halid bin Said hemen müdahale ediyor kızına Ama HzPeygamber ona engel oluyor; ''Bırak oynasın'' diyor Bir keresinde Efendimize bir yerden kumaş gelmişti, Arasında iki tarafı da işlemeli bir de elbise vardı Bana Ümmü Halid'i getirin buyurdular Ümmü Halid getirilince, Elbiseyi ona giydirdiler ve iki kez; ''Bunu giy, üzerinde eskisin'' dediler Sonra da elbisede bulunan çiçek işlemesini parmaklarıyla göstererek : ''Ümmü Halid! Bak bu güzel,bu çok güzel'' dediler Asr-ı Saadette çocuk olmak Abdullah, Ubeydullah veya Kesir olmak, HzAbbas'ın çocukları, Fahr-i Kainat onları yan yana dizer, Sonra karşılarına geçer, ve ''Kim benim yanıma daha önce gelirse, Ona şunu şunu vereceğim'' derdi, Onlar da koşarak gelir HzPeygaberin sırtına tırmanır, Göğsünün üzerine çıkarlardı HzPeygamber de onları öpüp bağrına basardı Abdullah bin Cafer anlatıyor : ''Çocukluğumda Abbasın oğlu Kusem ve Ubeydullahla oyun oynadığımız bir sırada Rasulullah yanımızdan geçti Beni gördüklerinde şu çocuğu bana uzatınız buyurdular Beni bineğinin önüne oturttular Sonra da Kusemi göstererek şimdide şunu uzatınız dediler Ve onuda terkisine bindirdiler Sonra da Fahr-i Kainat başımı üç kere sıvazladılar Her sıvazlamada da EY RABBİM(CC) Sen Caferin yokluğunu çocuklarına hissettirme Ve onun yerini Sen doldur diye dua ettiler'' Asr-ı Saadette çocuk olmak Hasan Hüseyin olmak Efendimizin gül demetleri Selman-i Farisi anlatıyor Bir gün Rasulullah'la birlikte oturduğumuz bir sırada Ümmü Eymen gelerek : ''Ya Rasulallah Hasan'la Hüseyin kayboldular'' dedi Hz Peygamber, etrafında oturan bizlere : ''Kalkınız ve oğullarımı arayınız'' buyurdu Ve herkes bir tarafa dağıldı Bende Hz Peygamberin gittiği tarafa yöneldim Bir dağın eteğine kadar geldik Bir de ne görelim Hasan'la Hüseyin birbirlerine sarılmış uyuyorlar Hz Peygamber onların yanına gitti Onları birbirlerinden ayırdı, Yüzlerini okşayıp şöyle dedi : ''Annem Babam size kurban olsun Siz ikiniz ALLAH(CC)katında ne kadar değerli ve şereflisiniz'' Sonra da birini sağa öbürünüde sol omzuna aldı Onları böyle görünce ben dedim ki: ''Cennet sizlerin olsun ne güzel bir bineğiniz var böyle'' Rasulullah da şöyle buyurdu: ''Ama onlar da ne güzel binicidirler'' Asr-ı Saadette çocuk olmak Ümame olmak Hz Zeynebin küçük kızı Efendimizin bir başka gülü Fahr-i Kainat onu çok seviyor Ve namaz kılarken bile onu yanından ayırmıyor Öyle ki ALLAH(CC)Rasulü namaz kılarken ümame onun sırtına biniyor Rükuya eğildiği sırada Efendimiz onu yere indiriyor Kalkarken de yine dedesinin sırtında Ve bir gün oluyor, Ümame hastadır Ve bu hastalıktan kurtulamayacaktır Hz Zeynep, Babasının gelmesi için haberci gönderir Hz Peygamber torununu son kez görecektir İçeri girip Ümamenin yanına oturunca Ümame hemen dedesinin kucağına çıkar Ve ona sokulur ALLAH(CC) Rasulü onu bu halde görünce Gözlerinden yaşlar boşalır Şefkat ve merhamet nazarıyla dolmak Veya Asr-ı Saadette çocuk olmak ~*~ DURSUN ALİ ERZİNCANLI ~*~ SELAMÜN ALEYKÜM DAVA SINA SAHİP ORDULARIN BAŞINDAKİ KOMUTAN MİSALİ İSLAM YOLUNUN MÜCAHİDESİ OLAN KARDEŞİM RABBİM BİZE ASRI SAADETTE YAŞAMAKDIK RASULÜMÜZÜ GÖRMEDİK YÜREĞİMİZDE ONUN SANCISI VE ACISI VAR AMA BİZLERDE RASULÜMÜZÜN ACİZ VE GÜNAHKAR ÜMMETİNİN EVLATLARIYIZ BELKİ RASULÜMÜZ BİZE İLTİFAT ETMEYECEK AMA BİLİYOR VE ÜMİT EDİYORUM Kİ BİZEDEÜMMETİMİN EVLATLARI DİYECEK İNŞALLAH PAYLAŞIMINIZ İÇİN RABBİM RAZI OLSUN ECRİNİ KAT KAT VERSİN İNŞALLAH RABBİM SIKINTILARINIZI FELAHA ÇIKARSIN RABBİM SİZİ RAZI OLUNAN KULLARININ LİSTESİNE YAZSIN MÜCAHİDE KARDEŞİM SELAM DAİMİ ACİZ KARDEŞİNİZİN DUASINDA VE BAKİ MUHABBETİMLE BİRBİRİMİZE KARDEŞ OLMAMIZA VE GÖNLÜMÜZE MUHABBET TOHUMLARINI ATAN RABBİME EMANET OLUN MÜCAHİDE KARDEŞİM |
08-02-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asr-İ Saadet'te Çocuk OlmakEsselamun aleyküm canım kardeşim Dursun abimizin hemen hemen bütün şiirlerini severim tabiki bu şiirinide severim Rabbim kendinizden razı olsun Kim istemezki Asrı saadetde çocuk olup Efendimizin şefkatini hissetmeyi Rabbim Cennetinde kavuştursun bizleri inşaallah Kıymetli kardeşim güzel bir sunumla sunduğunuz için Rahman razı olsun Rabbim ecrini versin inşaallah Baki selam ve muhabbet dua ile |
08-02-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asr-İ Saadet'te Çocuk Olmakcennet yolcusu´isimli üyeden Alıntı Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü kıymetli mücahide kardeşimDavasının şuurunda, Hak yolda samimiyetle ilerlemeye azmetmiş güzel kardeşimAhir zaman ümmeti olan bizlerin ortak bir yarası, ortak bir özlemi var : ASR-I SAADETHem çocukluk, hem İslam kardeşliği, en önemlisi Efendimiz (sav)'i görebilmek, O'nu yaşayabilmek açısından olsun, hepimizin görmeyi gönülden arzuladığı, haklı olarak imrendiği bir dönem, asr-ı saadetŞiir de ne güzel anlatıyor, Efendimiz (sav)'in çocuklara olan muhabbetini ve sevgisiniOkudukça, dinledikçe biz de o dönemde olmayı istiyor, Efendimiz (sav)'le bir kereceik olsun o kıymetli çocuklar gibi bir hatıramız geçsin istiyoruzBiz o dönemleri göremedik ama Rabbül Alemin cc ahirette bizlere nasip eyler inşallahBizleri, Efendimiz (sav)'le cennette buluşturacak amelleri işlemeyi nasip eylesin Rabbimiz cc bizlereTek umudumuz, ahiretteYorumunuz çok güzeldi değerli kardeşimElinize, yüreğinize sağlık olsunMevlam, Efendimizin (sav)'in yolundan bizleri ayırmasın inşallahHer daim dualarımdasınız mücahide kardeşimRabbimize emanetsinizSelam, dua ve baki muhabbetle inşallah |
|