Bunu Kınıyorum |
10-13-2006 | #1 |
*KeDi KeSeN*
|
Bunu KınıyorumFelsefe dersine din öğretmeni Antalya'da bir din öğretmeninin öğretmen açığı nedeniyle anadolu lisesinde felsefe grubu derslerine girmesine eğitimciler tepki gösterdi Tepkinin bir nedeni de Ocakçı'nın yazdığı şiir VAHİDE YANIK Antalya DHA Antalya Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Mehmet Ocakçı'nın (53) öğretmen açığı nedeniyle Hacı Dudu Mehmet Gebizli Anadolu Lisesi'nde de felsefe grubu (Felsefe - Psikoloji - Sosyoloji - Mantık) derslerine girmesi, Antalya İmam Hatip Lisesi'nden iki öğretmenin de aynı okulda psikoloji dersi vermesi, eğitimcilerin tepkisine yol açtı Ocakçı'nın bir süre önce yayımlanan "Çakıl Taşları" adlı kitabındaki bazı şiirleri de tartışma konusu oldu Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Ocakçı'nın kitabında, bazıları dini mesajlar içeren yaklaşık 80 şiir bulunuyor Ocakçı'nın "İlahiyatın Kızları" şiirindeki "Flört nedir hiç bilmezler Vara yoğa pek gülmezler Sokak sokak çok gezmezler İlahiyatın kızları Berberlerde kırıtmazlar Her erkeğe sırıtmazlar Boşa vakit çürütmezler İlahiyatın kızları" (Mehmet Ocakçı) mısralarında, "gülmek, gezmek, berbere gitmek, flört etmek" eleştirilirken, bunları yapmayan kızlara övgüler diziliyor Erkekleri bakar yakar Aynı şiirdeki "Yüzlerinden nurlar akar, İlahiyatın kızları, Erkekleri bakar yakar, İlahiyatın kızları" dizeleri dikkat çekiyor Bir başka dizede ilahiyat kızlarından "Melektirler, huridirler" diye söz ediliyor Kaynak: wwwmilliyetcom (orada bulunan ''ara" butonuna ''ilahiyatın kızları" yazarsanız gorebilirsiniz) |
10-13-2006 | #2 |
*KeDi KeSeN*
|
ark daş lar bole bişiyi gorun ce cinlerim tepeme cıktı ve gercek ten sinirlen dim cok uzgunum ama bole insanlar da var mış |
10-28-2006 | #7 |
yosun_26
|
ya varya böyle insanları napmak lazım hiç bilmiyorum sane ne be adam isteyen istediği gibi yaşasın ayyy sinir oldum yaaaaa varya bide baksan adam kesin kız öğrencilere falan yiycek gibi bakıyodur asıl böylelerinden korkmak lazım tövbe tövbee |
11-16-2006 | #8 |
punisher
|
arkadaşlar bence çok önyargılı yaklaşıyorsunuz biraz mantıga davet islam kavramı terörle bagdaştırılmaya çalışılan zamanımızda bu tür çirkef haberler ortalıgı sarmış durumda birde siz destek olmayın olayın aslı astarı olmadan önümüze pişirilip konan bu tür haberlere bir anda yanılgıya düşmeden karşılık verelim saygılarımla
11-17-2006 | #9 |
mate
|
bende şuna dikkatini çekmek isterim arkadaşım bu haber islamiyete saldırı niteliği taşımıyor zatenSaçma bi adamın ortaya çıkıp saçma sapan sözleri rahatça söyleyebilmesi islamiyete leke getiriradamın zihniyetine tepki göstermek tabiidir |
01-18-2007 | #12 |
tatia27
|
bana da çok saçma geldi ama bu konulara duyarsız kalmakta olmaz çok fazla konuşmayıda dogru bulmuyorum açıkcası çünkü bu tür insanların istedikleride bu dikkat çekip kendilerinden bahsettirmek ve ne yazıkki din gibi agır bi konuyu böle çirkin işlerine alet ediyolar
01-25-2007 | #13 |
rebellious23
|
malesef bu insanlardan ülkemizde çok var insanların görüşlerine saygı duyarım ama oda benmkilere duyacak duymazsa duyururum şimdi bu adam yazmış bişiler kendine göre ona gidip sorsan berberdeki, kırıtan kızlara sen bakmıyon mu len diye eminim bakıyodur kendiyle çelişiyor yani onlar ilahiyatsa diğerleride atatürk üniveristesi mezunu onada saygı duyacaksın neyse bu uzar gider |
01-25-2007 | #14 |
blacksanz
|
bir kaç kendini bilmezin islamiyete saldırmasına hoş bakılan bir yerde böyle kendi görüşünü güzelleştirmeye çalışan bir insana kızmak bence akıl ve mantık kurallarına uymaz herkesin istediği zaman okullarda eğitim gören başörtülü kızlara saldırma yazıları normal karşılanıyorsa bu kişininde ilahiyat kızlarını güzel göstermesi normal bence çok abartılı yaklaşıyorsunuz öncelikle bu kızlara hiç suçları yokken iftira atan ve hayatlarını zorlaştırmaya kalkanlardan hesap sorun bence kınamak önce saldırıyı başlatanlardan başlamalı fikirlerini savunanlardan değil |
|