Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başı, kötülüklerin, şarap

Kötülüklerin Başı Şarap

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kötülüklerin Başı Şarap

KÖTÜLÜKLERİN BAŞI ŞARAP

Hazreti Osman radıyallahu anh anlatıyor:
Şarap içmekten kaçının Çünkü şarap kötülüklerin anasıdır Vaktiyle bir adam varmış, kendisine bir fahişe âşık olmuş ve şahidlik için istediğini söylemek üzere cariyesini bu adama göndermiş Adam da bu cariye ile beraber gelmiş Cariye, her girdikleri kapıyı kilitlemiş Bu şekilde adam, kendisini yanında bir oğlan ile bir şişe şarap olan güzel bir kadının karşısında bulmuş
Kadın adama:
— Allah'a yemin ederim ki ben seni şahidlik için çağırmadım Benimle zina etmen, yahut şu şaraptan bir kâse içmen, veya bu oğlanı öldürmen için çağırdım, demiş
Adam, bakmış ve «bunların en zararsız olanı şu şaraptan bir kâse içmekliğimdir» diye söyleyerek, «bana şaraptan bir kâse ver» demiş Kadın vermiş Adam şarabı içince, daha fazlasını istemiş ve o kadınla zina edip yanındaki oğlanı da öldürmeden oradan ayrılmamış
İşte gördünüz ya, bu bakımdan, içki içmekten kaçının Çünkü Allah'a yemin ederim ki şarap iman ile beraber bulunmaz Ancak ikisinden biri, sahibinin yoldan çıkmasında bir şüphe hâsıl ederse bir araya gelebilirler

(Neseî)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com