Salat Ve Selam Peygamber Efendimize Olsun |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salat Ve Selam Peygamber Efendimize OlsunSENİ TANIMIYORUM Kİ! Rivayet olunur ki, Hazret-i Peygamber(sa)’in ahlakı ile hallenmemiş olan bir kimse bir gün rüyasında Âlemlerin Efendisi’ni gördü Allah Resulü, kendisine hiç iltifat etmiyor, alaka göstermiyordu Mahzun bir şekilde sordu: “Ya Rasulallah! Bana kırgın mısınız?” “ Hayır!” “ O halde niçin bana alakasız davranıyorsunuz?” “ Seni tanımıyorum ki!” “ Nasıl olur ya Rasulallah? Ben ümmetinden biriyim Âlimler, ümmetinizin fertlerini, ananın evladını teşhisinden daha iyi teşhis ettiğinizi söylüyorlar…” “ Doğru! Ancak ben senin üzerinde güzel ahlakımdan bir şey görmüyorum Ayrıca bana senden hiç salât ü selam gelmedi Bilesin ki ben, ümmetimden herhangi birini benim ahlakıma büründüğü ölçüde tanırım” Uykudan büyük bir hüzünle uyanan o mü’min kişi, eski haline tövbe etti ve Hazret-i Peygamber’in ahlak-ı hamidesine büründü Bol bol salât ü selamla meşgul oldu Bir müddet sonra rüyasında yine Allah Rasulü’nü gördü Bu defa Hazret-i Peygamber (sallallahu aleyhi ve selem) kendisine: “ Şimdi seni tanıyorum ve sana şefaat edeceğim…” buyurdu |
|