Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
efendimize, olsun, peygamber, salât, selam

Salat Ve Selam Peygamber Efendimize Olsun

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Salat Ve Selam Peygamber Efendimize Olsun

SENİ TANIMIYORUM Kİ!

Rivayet olunur ki, Hazret-i Peygamber(sa)’in ahlakı ile hallenmemiş olan bir kimse bir gün rüyasında Âlemlerin Efendisi’ni gördü Allah Resulü, kendisine hiç iltifat etmiyor, alaka göstermiyordu Mahzun bir şekilde sordu:

“Ya Rasulallah! Bana kırgın mısınız?”

“ Hayır!”

“ O halde niçin bana alakasız davranıyorsunuz?”

“ Seni tanımıyorum ki!”

“ Nasıl olur ya Rasulallah? Ben ümmetinden biriyim Âlimler, ümmetinizin fertlerini, ananın evladını teşhisinden daha iyi teşhis ettiğinizi söylüyorlar…”

“ Doğru! Ancak ben senin üzerinde güzel ahlakımdan bir şey görmüyorum Ayrıca bana senden hiç salât ü selam gelmedi Bilesin ki ben, ümmetimden herhangi birini benim ahlakıma büründüğü ölçüde tanırım

Uykudan büyük bir hüzünle uyanan o mü’min kişi, eski haline tövbe etti ve Hazret-i Peygamber’in ahlak-ı hamidesine büründü Bol bol salât ü selamla meşgul oldu Bir müddet sonra rüyasında yine Allah Rasulü’nü gördü Bu defa Hazret-i Peygamber (sallallahu aleyhi ve selem) kendisine:

“ Şimdi seni tanıyorum ve sana şefaat edeceğim…” buyurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com