Sadakatin Sonucu |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sadakatin SonucuSahabeden Şeddad belHad ra anlatıyor; Bir adam Resulullah sav efendimize geldiİman edip ona tabi olduSonra Resulullah (sav)'e -Sizinle hicret etmek istiyorum dedi Efendimizde onu sahabelerden birisine havale etti,onunla ilgilenmesini istedi Daha sonraları bir savaş olduResulullah sav bu savaşta bir miktar ganimet ele geçirdi,ve onu savaşa katılanlar arasında taksim ettiBir miktarda o adama ayırdı ve payını vermesi için yine sahabelerden birisine teslim ettiÇünkü adam askerin gerisinden geliyor,yolda düşen ve kalkanları gözetliyorduOrduya yetişince ganimet payını kendisine verdiler -Bu nedir? diye sorduOradakiler; -Bu ganimet payındırResulullah senin için ayırdı dediler Adam payını eline alarak Resulullah sav e geldi ve; -Bu nedir ey Allah'ın Resulu? diye sordu Efendimiz sav; Senin için ayırdım buyurduAdam -Ben sana böyle dünya malı için iman edip tabi olmadımBen sadece seninle cihad ederken şu boğazıma bir ok atılıp saplansın ve öylece ölüp cennete gideyim diye tabi oldum dediResulullah sav efendimiz adama; -Eğer Allah'a karşı bu niyetinde samimi isen O seni tasdik ederYalancı çıkarmaz buyurdu Biraz sonra düşmanla tekrar savaşa girildiSavaştan sonra adam elde taşınarak Resulullahın huzuruna getirildiHakikaten tam işaret ettiği yerinden boğazına bir ok saplanmış ve şehit düşmüştüResulullah sav onu görünce; -Bu o adammıdır? diye sordu -Evet dedilerEfendimiz; O Allah'a karşı niyetinde sadık ve samimi olduAllah'da onu doğru çıkardı buyurdu Sonra onu kendi cübbesiyle kefenledi,namazını kıldıNamazda şöyle dua ediyordu; -Allah'ım! Bu senin kulundurSenin yolunda hicret edip,şehit olduBen de bunun şahidiyim (Nesai) Alıntı; |
|