|
|
Konu Araçları |
açıköğretim, bilgiler, fakültesi, harç, ücretleri |
Açıköğretim Fakültesi Harç Ücretleri Ve Bilgiler |
07-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Açıköğretim Fakültesi Harç Ücretleri Ve BilgilerKAYIT İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÖDEMELER Kayıt yaptıracak öğrenciler iki farklı ödeme yapacaklardırBirinci ödeme kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan "ÖĞRETİM GİDERİ"; ikinci ödeme her yıl BakanlarKurulu Kararı ile belirlenen CARİ HİZMET MALİYETLERİNE öĞRENCİ KATKISIdır Tablo-1 ve Tablo-2de belirtilen 1 ve 2 taksit ödemelerini, toptan yapabileceğiniz gibi iki taksit halinde de yapabilirsiniz ödemelerin posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılması kabul edilmemektedir üniversitece talep edilen veya edilecek olan ödemelerin zamanında yapılmamasından doğacak sonuçlardan Anadolu üniversitesi sorumlu olmayacaktır ödemelerin kayıt tarihleri içinde yapılması kayıt için yeterli değildir Bankaya ödeme yaptıktan sonra, alınacak dekontun diğer kayıt belgeleri ile kayıt süresi içinde kayıt yaptıracağınız AöF bürosuna teslim edilmesi gerekmektedir ödemelerinizi iki şekilde yapabilirsiniz • Vakıfbank Şubelerine ödeme ödeme yapılabilmesi için Vakıfbankın herhangi bir şubesine İnternet başvurusunda beyan ettiğiniz TC kimlik numaranızla başvurmanız yeterlidir Banka görevlisine TC kimlik numarası ile kayıt yaptıracağınız kayıt türü-bölüm/programı belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz • İnternetten ödeme Bu öğretim yılından itibaren banka ödemelerinizi kolaylaştırmak amacıyla İnternetten ödeme yöntemi devreye sokulmuştur Vakıfbankta hesabınız varsa ve bankomat kartı kullanıyorsanız, Vakıfbankın ana İnternet sitesindeki (http://wwwvakifbankcomtr) Tahsilat 724 linkini tıklayınız Ardından Okul Harcı ödemesi yapmak için tıklayınız linkine giriniz Açılan sayfada, okul olarak ANADOLU üNİVERSİTESİ AçIKöĞRETİM i seçiniz öğrenci numarası olarak İnternet başvurunuzda beyan ettiğiniz TC kimlik numaranızı doğru şekilde giriniz Sayfanın alt bölümünde yer alan, kart sahibiyle ilgili bilgileri de eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra, Devam tuşunu tıklayınız Bir sonraki sayfada kayıt türübölüm/ programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylamanız istenecektir Onaylamanızdan sonra ekranda görülecek dekontun yazıcı dökümünü alarak kayıt yaptıracağınız AöF bürosuna teslim etmeniz gereklidir İnternetten yapacağınız ödemelerde, işlem yaptığınız bilgisayara bir yazıcı bağlı olmalıdır İşlem sonunda ekranda görülecek dekontun çıktısının alınarak, kayıt işlemlerini tamamlamak için büroya teslimi zorunludur Dekontun çıktısı olmadan kayıt işlemleri tamamlanamaz ödemelerini Kıbrıstaki bankaya yapan öğrencilerin dikkatine ! ödemelerini Kıbrıstaki bankaya yapan öğrenciler 1 taksit banka dekontunu kayıt yaptırırken, 2 taksit banka dekontunu ise ödeme yaptıktan hemen sonra MUTLAKA AöF Lefkoşa Bürosuna götürerek, bilgisayardan borç bilgilerini sildirmeleri gerekmektedir Bu işlemi yapmayan öğrenciler Fakültemiz kayıtlarında borçlu gözükeceklerinden ve başka bir yöntemle borç kayıtları düzeltilemeyeceğinden, doğacak sonuçlardan Anadolu üniversitesi sorumlu olmayacaktır 1 öğretim Gideri 2007-2008 öğretim yılında adayların öğretim Gideri olarak ödeyecekleri 1 ve 2 taksit ödemesiyle ilgili bilgi Tablo-1 de gösterilmiştir Ayrıca adayların ödeyecekleri öğretim Gideri 1 ve 2 taksit miktarları kayıt yaptırılacak bölüm/ programa göre Vakıfbank şubelerine bildirilmektedir Adaylar TC kimlik numarasını banka görevlisine söyleyerek öğretim Gideri 1 taksit miktarını ödeyeceklerdir 2 Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı miktarları bu kılavuz baskıya girerken Bakanlar Kurulunca belirlenmediği için bu konuda bilgi verilememiştir Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmî Gazetede ilan edildikten sonra ödenecek miktarlar http://wwwanadoluedutr adresinden duyurulacaktır Adaylar TC kimlik numarasını banka görevlisine söyleyerek Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı 1 taksit miktarını ödeyeceklerdir Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısının tespitine dair esaslarla ilgili Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamındaki şehit çocukları ile 3713 sayılı *****le Mücadele Kanunu kapsamındaki malullerin çocuklarından, Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı alınmamaktadır Bu haktan kayıt anında kimlerin yararlanacağı bilinmediğinden, bu öğrencilerin diğer öğrencilerle birlikte ödeme yapması istenmiştir Bu nedenle yukarıda sözü edilenler kayıt anında öğretim Gideri ve Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı 1 taksitini de ödeyeceklerdirAncak bu adaylar 1 taksit olarak ödedikleri Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı payının iade edilebilmesi için, şehit veya malul çocuğu olduğunu gösteren resmî belge ile banka dekontu aslını, bir dilekçeye ekleyerek kayıt yaptırdıkları AöF bürosuna vereceklerdir Dilekçede paranın iade edilebileceği banka adı ve adaya ait banka hesap numarası mutlaka bulunmalıdır Aksi halde dilekçe işleme alınmayacaktır Başvuranlara, 1 taksit olarak ödedikleri Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı iade edilecek, 2 taksit tahsilatı yapılmayacaktır DİKKAT ! Bankaya ödemenizi yaparken TC kimlik numaranızı ve hangi kayıt türü-bölüm / programa kayıt yaptıracağınızı banka görevlisine bildiriniz3 öğretim Gideri ve Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı 2 Taksit ödemeleri öğretim Gideri ve Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı yıllık olarak hesaplanmakta olup öğrencilere ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla iki taksitte alınmaktadır 2 taksit ödemelerinizi isterseniz 1 taksitle beraber bir defada yapabilirsiniz 2 taksit ödeme süresi 29 Şubat 2008 günü mesai bitiminde sona erecektir Bu tarihten sonra ödeme yapmak isteyen öğrenciler yasal faiziyle birlikte ödeme yapacaklardır 2008-2009 öğretim yılı kayıt yenileme tarihine kadar 2 taksitlerini ödemeyen öğrenciler bu borçlarını kayıt yenileme bedelleriyle birlikte ödemek zorundadırlar 2 taksit ödemesini yapmayan öğrencinin 2008-2009 öğretim yılı kaydı yenilenmez 2 taksit borcunu ödemeyen öğrencilerin kayıt silme işlemi yapılmaz ve kayıt silme yazısı verilmez Bu nedenle kayıt sildirmek isteyen öğrenciler, önce Vakıfbankın herhangi bir şubesine 2 taksit borcunu ödemek zorundadırlaröğretim Gideri ve Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı ödemelerinizi http://aofburo anadoluedutr adresindeki AöF Büro-Web hizmetleri sitesinden TC kimlik numaranızı ve AöF Büro-Web Site Şifrenizi girerek öğrenci harçları kısmından kontrol edebilirsiniz ödemelerle ilgili bilgiler tüm detaylarıyla bu kılavuzda açıklandığı için, öğrencilere 2 taksit ödemeyle ilgili ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır 4 öğretim Gideri ve Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı Tahsilat ve İade Esasları Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı ile öğretim Giderinin, Anadolu üniversite Senatosunca belirlenen tahsil ve iade esasları aşağıya çıkarılmıştır Kayıtla ilgili ödemelerinizi yapmadan önce aşağıdaki esasları dikkatlice okuyarak ödemenizi yapınız İade taleplerinizin bu esaslara uymaması halinde ödeme yapılmaz • öğrenci katkı payları ders sayısı ve dönem süresine göre hesaplanmayıp yıllık olarak alınır Ancak, disiplin cezası alan öğrenciler hariç, kaydını yeniletmeyen öğrencilerden, kayıtlarını yeniletmedikleri yıl için katkı payı alınmaz Bu nedenle kayıt yeniletmeyecek öğrenciler bankaya hiçbir ödeme yapmamalıdırlar ödeme yapıldıktan sonra vazgeçme halinde iade yapılmaz • İlgili öğretim yılında öğrencilerin, ilk |
|