Güneş İle İlgili Güzel Sözler |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güneş İle İlgili Güzel SözlerGüneş Hakkında Sözler Deyimler Atasözleri Deyim Güneş balçıkla sıvanmaz Güneş almak Güneş girmeyen yere Hekim girer Güneş balçıkla sıvanmaz Atasözü Güneş girmeyen eve doktor girer Atasözü Güneş almak Deyim Gün doğmadan neler doğar Atasözü Güneşle ilgili güzel sözler Güneş konulu sözler Güneş ile ilgili özlü sözler - Güneş kötüleri bile aydınlatır ( Seneca ) - Güneş battığı vakit küçük yıldızlar parıldar ( R Soutbwell ) - Bıksan yine yağ iyi, yaksa yine güneş iyi ( Kaşgarlı Mahmud ) - Balmumundan kanatlar sahip olduğunuz müddetçe güneşten uzaklaşınız ( Epiktetos ) Güneşle ilgili güzel sözler - yüreğim hafif ıslaktır benim kuytu köşelerde ağlamaktan ve rengi hafif uçuktur kurusun diye kaç kez güneşe asmaktan güneş kadar sıcak, kar tanesi kadar berrak, yağmur kadar saf ve temiz bir ömür dilerim nice güzel yıllara her doğan güneşte umutlanacağın yeni bir gün ve batan güneşte mutluluğuna mutluluk katacak yeni bir gece olacak yeni bir yaş diliyorum İyi ki doğmuşsun kalbin, hangi güzel şey için çarpıyorsa, her doğan güneş sana onu getirsin doğum günün kutlu olsun kıpkızıl bir güneşin önünde mavi bir yelkendir hayat, alır götürür seni bilinmeyen derinliklere, sevgi mavidir mavi umut, benim için yüreğini mavi tut nice yaşlara güneşin hakimiyetini kaybettiği şu saatlerde milyonlarca yıldızın arasında karanlıkta aydınlığı sağlayan o mükemmel insana mutlu yıllardoğumgünün kutlu olsun doğduğun gün bulutları yırtarak, bir güneş gibi etrafına aydınlık saçarak girdin hayata hep sevgiyle yaşa! nice yaşlara günaydın dudağımdan asla gitmeyen neşe, günaydın dost kalplerde açan büyük güneşe, günaydın yüreklerden akan sıcak dizeler, yürek yangınlarına su gönderen gözeler günaydın masamdaki bahar dalı, ya o eller ya çiçeğin sevdalı, seninle güneşe durmak yeniden, ne söylerse söylesin kahve falı günaydın ey millet uçan kuşlar günaydın sabahımı aydınlatan güneşim günaydın geceme gündüz katan günaydın yere düşen yağmur damlaları kalbine inecek güneşi engellemesin güneş bulutların arasından hep sana doğru baksın güneş güzellikler getirsin günaydın güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, kandilin mübarek olsun annem senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum varlığınla mutluyum anneler günün kutlu olsun sevgili annem bu sabah mavi bulutları avcuna, mutlulkları gönlüne, sevgimi usulca kalbine bırakıyorum güneş her zaman senin için doğsun, en güzel günler senin olsun mutluluklar |
|